Ostalo 01.11.2016. 10:16.

Sportske igre Saveza umirovljenika

Umirovljenici unutarnjih poslova pobijedili u Gornjoj Dubravi

U kavani K Jeleni u Gornjoj Dubravi u petak, 14. listopada održani su 9. sportski susreti Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Međimurske županije. Ukupnu pobjedu odnijela je Udruga umirovljenika unutarnjih poslova Čakovec, a položaje od drugog do petog mjesta zauzele su udruge Gornji Hrašćan, Ivanovec, Prelog i Čakovec - Jug.

Ukupni pobjednici osvojili su prvo mjesto u čak četiri discipline: u streljanju zračnom puškom (muški), pikadu (žene), visećoj kuglani (muški) i belotu. U visećoj kuglani kod žena pobijedio je Gornji Hrašćan, a u šahu Čakovec - Jug, čiji se članovi nisu natjecali u streljanju i belotu pa im je stoga i ukupni rezultat slabiji.

Jožef Pfeifer, predsjednik Saveza, bio je zadovoljan odazivom članova i njihovim zalaganjem. Poslije natjecanja uslijedila je večera, druženje i ples.

Viseća kuglana - najpopularnija umirovljenička disciplina

Ovakvi susreti doprinose zdravstvenom i emocionalnom stanju umirovljenika. Za osobe treće dobi druženje je izuzetno važno, ovdje su se susrele osobe iz cijelog Međimurja. Imaju o čemu razgovarati s generacijom, da ne budu zatvoreni u svojim kućama. Naš savez postoji od 2010. godine, kad su se udruge odlučile osnovati ga. Pozivamo sve udruge umirovljenika da se učlane te da na taj način postanemo jedinstveni i snažniji u traženju naših prava, kaže Pfeifer.