Ostalo 25.07.2016. 08:17. Zadnja izmjena: 25.07.2016. 09:47.

In memoriam

Umro Franjo Bratić, poznati politički i sportski djelatnik iz Mihovljana

Nakon teške bolesti u 75. godini je umro Franjo Bratić iz Mihovljana, poznati politički i sportski djelatnik iz Mihovljana. Interes za politički rad pokazao je već u omladinskoj organizaciji, a nastavio ga je i radom u Mjesnoj zajednici Mihovljan gdje je obnašao i dužnost predsjednika te SSRN-u u kojemu je jedan mandat proveo i na funkciji predsjednika organizacije tadašnje Općine Čakovec. Oduvijek je bio istinski socijaldemokrat pa je u samostalnoj Hrvatskoj bio aktivan u Socijaldemokratskoj partiji. Osim u političkom bio je aktivan i u sportskom životu Mihovljana.

Bio je među osnivačima i aktivnim igračima Nogometnoga kluba Sloboda, inicijator objedinjenja sportskih klubova Mihovljana u Sportsko društvo Sloboda i njegov prvi predsjednik te među obnoviteljima Stolnoteniskoga kluba Sloboda, kasnije najuspješnijega sportskoga kluba u Međimurju. Imao je i veliki udio u izgradnji sportskoga doma u Mihovljanu, kojom su riješeni mnogi problemi mihovljanskih sportskih udruga. Učitelj po struci svoj je radni vijek započeo u Osnovnoj školi u Macincu, ali je nakon kraćega vremena preselio u TIZ Zrinski gdje je i dočekao umirovljenje.

Svugdje, i u politici i u sportu, a po umirovljenju i u udruzi umirovljenika Mihovljana, je bio marljiv i savjestan, radeći za dobrobit sredine, pa će kao takav, a prije svega dobar čovjek, svima ostati u lijepom sjećanju. Urna s njegovim posmrtnim ostacima je prošloga utorka položena u obiteljsku grobnicu na gradskom groblju u rodnom mu Mihovljanu, a na posljednje počivalište, uz obitelj, su ga ispratili brojni Mihovljančani, njegovi radni, sportski i politički prijatelji.