Ostalo 08.05.2017. 09:14. Zadnja izmjena: 08.05.2017. 09:16.

Natjecanje

Utrka vatrogasaca u Merhatovcu: Brzi kao i na požarištu

- Dok smo mi trčali, kćer Dora je čekala na startu i navijala. Inače se aktivno bavimo sportom i trčimo ligu Globetka. Zadovoljni smo rezultatima, obzirom da smo imali stanku od dvije godine. Sad valja ponovo doći u formu i uhvatiti tempo, prepričali su nam Manuela Turk i Marko Bobičanec iz Novog Sela Rok, sudionici vatrogasne utrke održane u subotu, 22. travnja u Merhatovcu. Organizatori trke bili su Vatrogasna sportska udruga Žiškovec i Vatrogasna sportska udruga Merhatovec.

- Ovo je treća utrka ovakvog tipa. Ove godine održava se u sklopu proslave Dana općine i Dana Međimurske županije, a prigodno smo je organizirali na Dan planeta zemlje. Vatrogasci moraju biti fit i u formi kako bi mogli dobro obavljati svoj posao te na ovaj način želimo vatrogasce, ali i ostale građane, potaknuti na kretanje. Zato se prvenstveno natječu vatrogasci, ali mogu sudjelovati i pojedinci, objasnio je predsjednik Vatrogasne sportske udruge Žiškovec Radovan Zadravec.

Utrka iz godine u godinu privlači sve veći broj trkača, kako iz Međimurja i okolice, tako i iz Varaždina, Zagreba, Karlovca i ostalih gradova. Ove godine sudjelovalo je 76 trkača. 30 natjecatelja trčalo je dionicu od šest kilometara, a 20 sudionika kraću rutu od tri kilometra. U kategoriji djece do 12 godina, na stazi duljine 1000 metara, natjecalo se 12 malih trkača, dok je u kategoriji mladeži 14 sudionika otrčalo stazu duljine dva kilometra.

Horvatovi opet najbolji!

Prva mjesta u kategoriji muškaraca na 3000 metara, mladeži i pomlatka odnijeli su članovi DVD-a Mali Mihaljevec i članovi obitelji Horvat – Mario Horvat, njegov sin Rene i kćer Jelena. Od žena koje su trčale dionicu od tri kilometra najbrža je bila Manuela Turk, članica DVD-a Mursko Središće. Član DVD-a Bedenec Edi Petak prvi je pretrčao šest kilometara, dok je od žena najbrža bila članica DVD-a Vučetinec Magdalena Doležaj. Hrvatovih. Od individualnih natjecatelja u kategoriji 3000 metara prva mjesta osvojili su Marko Bobičanec iz Novog Sela Rok i Iva Mikulić iz Čakovca, a na šest kilometara najbrži su bili Ivica Plantak iz Ledinca i Bojana Radovan iz Žiškovca. Utrka je završila ugodnim druženjem uz gulaš i dodjelom medalja i pehara najbržim natjecateljima.