Ostalo 13.10.2017. 20:03. Zadnja izmjena: 13.10.2017. 20:03.

Pokrenuo boksački klub

Vanja Kostel: Boks je škola poniznosti i istinskih životnih vrijednosti

Svojom se dvadesetak godina dugačkom karijerom i više od 120 odrađenih mečeva čakovečki boksač Vanja Kostel (40) odavno upisao u međimursku sportsku povijest, a ovih je dana zaslužio i novu stranicu – u subotu, 7. listopada svečano je otvorena dvorana za funkcionalni trening u kojoj će djelovati novoosnovani Boksački klub Čakovec.

Klincu koji je u boksački ring ušao sa 17 godina, karijeru gradio u klubovima iz Čakovca, Varaždina, Maribora i Zagreba, bivšem boksačkom reprezentativcu Hrvatske i državnom viceprvaku iz 1999. godine, te brončanom na jednom od najjačih europskih turnira u mađarskom Debrecenu – ostvario se životni san.

- Kad su stigle godine i ozljede, polako je sazrijevala ideja o vlastitom klubu i dvorani. Dugo sam u borbi s birokracijom ali ipak se sve poklopilo. Vjerojatno je to nagrada za sav trud i odricanje, kazao je vidno uzbuđen prije otvorenja.

Dvorana u Zagrebačkoj ulici 87 prostire se na 900 kvadrata, bit će otvorena svakodnevno od 10 do 22 sata, u njoj će se održavati funkcionalni i treninzi boksa, namijenjeni i rekreativcima i natjecateljima, djeci, ženama i muškarcima, neovisno o dobi i fizičkoj spremi. Kostel će se posebno kroz školu boksa posvetiti radu s mlađim uzrastima, od 7 do 12 godina, što je njemu kao mladom boksaču u rodnome gradu nedostajalo. Roditeljima poručuje – slobodno dovedite djecu, boks je plemenita vještina.

- Nekome ovaj sport izgleda grub, ali tu se uče prave životne vrijednosti. U ovoj dvorani, u ovome sportu, djeca će se naučiti poniznosti koja im danas često nedostaje, ističe licencirani trener boksa koji će na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu uskoro krenuti s trenerskom izobrazbom.

Na samom otvorenju okupili su se brojni ljubitelji boksa i poznavatelji Vanjina sportskog puta, a potpora je stigla i od kolega iz svijeta boksa – tajnika Hrvatskog boksačkog saveza Matka Marovića, trenera slovenske boksačke rezprezentacije Igora Rašića i nekadašnjeg svjetskog prvaka u supersrednjoj kategoriji Stjepana Božića.