Ostalo 25.05.2017. 12:36. Zadnja izmjena: 25.05.2017. 12:38.

BIMEP

Više od 2500 osoba bicikliralo međimurskim cestama tijekom ovogodišnjeg BIMEP-a

I ove godine, kao što se to tradicionalno održava već 11 godina (od 2006. godine), pod organizacijskom palicom Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ održan je BIMEP. Malo zeleno Međimurje još je jednom pokazalo da je idealan kraj za biciklizam (i cikloturizam), kako zbog svoje reljefne raznolikosti, tako i zbog svoje veličine, jer duljina staze koja povezuje sve punktove iznosi oko 150 km, što je izazov i za zahtjevnije bicikliste-rekreativce, a kojih je ove godine bilo gotovo iz cijele države.

Unatoč malo hladnijem, ali sunčanom danu uz vjetar i povremenu kišu, i zahvaljujući kvaliteti BIMEP-a kao manifestacije i ljepotama Međimurja, ove je godine na međimurskim cestama bilo više od 2.500 biciklista.

BIMEP iz godine u godinu opravdava sebe i svoje ciljeve - popularizacija biciklizma kao jednog od najzdravijih sportova, ukazivanje na potrebu redovne tjelesne aktivnosti i poticanje na istu u cilju očuvanja zdravlja, promoviranje Međimurja kao idealne cikloturističke destinacije, promoviranje ljepota Međimurja i dr. Dakle, svi bimepovci su imali privilegiju uživati u ljepotama malog i zelenog Međimurja, kraja med Murom i Dravom - Horvatskim cvetnjakom.

Kao i prijašnjih godina, i ove se godine na biciklijadu uključio veći broj obitelji s djecom, učenika osnovnih i srednjih škola, članova biciklističkih klubova, članova raznih drugih udruga, rekreativaca, osoba svih životnih dobi… Prekrasno je bilo vidjeti razdragana lica ljudi koji u dobrom društvu bicikliraju Međimurjem i uživaju u svakom kilometru kojeg prođu i vesele se svakom novom pečatu kao potvrdi o osvojenom novom punktu.

Iako su zabilježena manja ozljeđivanja biciklista, nije bilo potrebe za posebnom intervencijom djelatnika Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije.Također, nije bila potreba za intervencijom ni djelatnika Policijske uprave međimurske.

Izvor: Alan Resman