Ostalo 17.10.2018. 13:18. Zadnja izmjena: 17.10.2018. 13:21.

Kuglanje

Vrijedna gostujuća pobjeda Željezničara i druge vijesti iz međimurskih kuglačkih klubova

1. B HRVATSKA KUGLAČKA LIGA: Vrijedna gostujuća pobjeda Željezničara

Odlično je Željezničar započeo utakmicu u Bjelovaru. U prvom bloku osvojena su sva 3 poena i stvorena razlika od 79 čunjeva. Jako dobro odigrao je kapetan Predrag Turk (583), dok je uobičajeno toplo-hladno odigrao Franjo Gosarić. Nakon katastrofalnog početka, odigrao je briljantnih 30 hitaca te osvojio već otpisani poen.

U drugom bloku samo je Igor Ružić odigrao solidno osvojivši poen i prednost u čunjevima. Na kraju je završilo 7:1 za Željezničar, uz 45 čunjeva plusa. Sljedeće kolo donosi derbi kola budući da u goste dolazi drugplasirana Podravka.

2. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA: Zanatlija na vrhu

Čakovečki Zanatlija odlično gura u višem rangu natjecanja. Ostvarili su i drugu pobjedu, ovaj put kao domaćini protiv đurđevačkog Graničara. Pobjeda je ostvarena s 27 čunjeva razlike i 6:2 u poenima. U prvom bloku protivnici su podijelili poene, a iako je Ivan Rođak (543) srušio više čunjeva od svog partnera Franje Žarkovića (514), poen je osvojio samo Žarković. U drugom su bloku poene osvojili Damir Grašić (528) i Radovan Leskovar (515), dok je u posljednjem bloku nastupao pouzdani veteran Mirko Cimerman (565), već drugu utakmicu prvo ime ekipe. Sada slijedi prvo od nekoliko gostovanja u Novskoj, a prvi protivnik bit će trenutno vodeća ekipa lige Slavonija.

3. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA: Dubravčan stopostotan

Nakon odigranog drugog kola 3. hrvatske kuglačke lige Dubravčan ima dvije pobjede, dok od čakovečkih klubova Prosvjetar ima pobjedu i poraz, a Željezničar 2 dva poraza.

Dubravčan nastavlja s dobrim igrama, a pobjeda Dubravčana se naslučivala od samog početka jer su već u prvom bloku poveli 2:1 zahvaljujući Heleni Bolić (518) i Marinu Vinceku (527). U drugom bloku opet je bilo 2:1 za Dubravčan, a poene su osvojili najbolji pojedinac Dubravčana Davor Fabić (548) i kombinacija Franjo Miser (251) i Josip Čižmešija (273).

Prosvjetar je najprije odigrao odgođenu utakmicu protiv Obrtnika iz Oroslavja kojeg je pobijedio 7:1 pri čemu su najbolji bili Nebojša Žnidarić (543) i Stjepan Blažek (540). U utakmici drugog kola gostovali su kod varaždinskog Željezničara i visoko poraženi 1:7. Ovaj put kuglali su daleko slabije nego u prvoj utakmici, a utješni poen osvojio je Stjepan Blažek (522).

Željezničar 2 je opet poražen, ovaj put kao domaćin Obrtniku iz Oroslavja. Svaka momčad osvojila je po 3 poena, ali su gosti bili ukupno bolji za 41 čunj. Poene za Željezničar su osvojili Bruno Halabarec (524), Bojan Kuzma (522) i Nikola Turk (485).

Slijedeće kolo donosi međimurski obračun Dubravčana i Željezničara 2. Prosvjetaru u goste dolazi varaždinski Obrtnik 2011 i tu bi trebao do novih bodova.

Izvor: A. Crnčec