Ostalo 13.05.2017. 08:59. Zadnja izmjena: 13.05.2017. 09:02.

Zadar

Wings for Life privukao mnoge Međimurce, posebno košarkaše!

Utrka “Wings for Life World Run“ održana je u nedjelju 07. svibnja u Zadru. To je utrka koja se održava po cijelom svijetu u isto vrijeme, a u Zadru je počela popodne u 13 sati. 100 posto donacija s ove utrke ulaže se u neprofitnu zakladu Wings for Life kako bi se financirala revolucionarna istraživanja leđne moždine te se trči za one koji to ne mogu.

Pošto su Međimurci i Međimurke vrlo sportski aktivni, nije niti čudno da smo ih toliko zatekli na utrci Wings for Life. Prije prijenosa same utrke na Novoj Tv je išao prilog u kojoj je Dr. med. Pavao Vlahek, specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije iz Hodošana govorio o bolesti leđne moždine. Vlahek je ujedno i službeni doktor Ultramaratonske reprezentacije Hrvatske te dvostruki Ironman, a utrku Wings for Life ne propušta.

Trčao je i upravitelj Socijalne zadruge Humana nova te predsjednik Košarkaškog kluba Rudar iz Murskog Središća, Ivan Božić uz još 20-ak suradnika iz ACT grupe. Bio je tu i bračni par Šantl, Denis koji je bivši košarkaš i njegova supruga Anamarija, voditeljica i novinarka HRT-a.

Niti prvak C-1 lige sjever Čakovec Globetka nije bila bez svojih predstavnika. Kapetan Davorin Franjić trčao je u krugu obitelji, a bio je tu i njegov suigrač Matija Terek sa zaručnicom, košarkašicom Radosti iz Čakovca Vanjom Živković. Upravo je Matija tokom same trke sreo jednog od najboljih Hrvatskih košarkaša, igrača NBA momčadi Philadelphia 76-ers, Darija Šarića. Iskoristio je Matija tu priliku i okinuo selfie za uspomenu.


Napomena: Kliknite na naslovnu fotografiju kako bi je vidjeli u ljepšem obliku.