Ostalo 16.09.2018. 09:11. Zadnja izmjena: 16.09.2018. 09:11.

Sportski kamp

Zabavna sportska škola i Treći mažoret kamp u Kotoribi

Posljednji tjedan u kolovozu u kotoripskom Sportskom parku, Škola nogometa Graničar/Vidovčan organizirala Zabavnu sportsku školu na koju se odazvalo stotinjak mališana, a Udruga Mažoretkinje Kotoribe Treći mažoret kamp kojem se je odazvalo sedamdesetak djevojčica.

- Cilj nam je okupljanje što više djece u uzrastu od 4 do 12 godina i uvođenje u proces treninga, kako bi i dalje nastavili igrati u Graničaru i Vidovčanu. Sljedeće godine planiramo u sklopu UEFA-inog programa. Zabavne škole nogometa napraviti malo veći kamp, proširiti ga na područje susjedne Mađarske i uključiti neke od okolnih sredina da napravimo jedan kamp od 200-njak djece, gdje bi koristi imali svi okolni klubovi, a tako i naša manjina u Mađarskoj – rekao je voditelj Škole nogometa Ivan Kos.

Tatjana Hunjadi-Toplek, predsjednica Udruge Mažoretkinje Kotoribe izrazila je radost što njihov kamp s godinama biva sve posjećeniji, zabavniji i raznovrsniji. Cilj kamp je potaknuti djevojčice da upiju mažoret korake i da preko njih uđu u različite dobne skupine Udruge. Zadnjeg dana Sportske škole i kampa organizirano je zajedničko druženje malih nogometaša i mažoretkinja . Bio je to tjedan koji je mlade Kotoripčane potaknuo na što više bavljenja sportskim aktivnostima. Zabavnu školu nogometa su provodili: Nikola Pišpek, Darko Čmrlec, Nemanja Vukotić, Mario Kovač, Stjepan Frišćić, a asistirali su im nogometaši juniori. Kamp su provodile trenerice Monika Mikulan, Gabrijela Sabol te Jelena i Marta Vojvoda uz pomoć seniorskog sastava Mažoretkinja Kotoribe kojeg čine: Ana Koprek, Ida Matjanec,Hana Mikulan, Marta Matulin i Erika Hunjadi.