Ostalo 02.06.2020. 08:05. Zadnja izmjena: 02.06.2020. 08:10.

Međimurski sport

Zajednica sportova Međimurja: Na čelu i dalje Mato Kljajić

Delegati izborne Skupštine Zajednice sportova Međimurja jednoglasno su odlučili da u novom četverogodišnjem mandatnom razdoblju dužnost predsjednika i dalje obnaša Mato Kljajić. Njemu je to treći uzastopni mandat na čelu ove sportske organizacije Međimurja.

- Odradili smo puno dobrih stvari vezanih za međimurski sport, bilo je i biti će problema, one u proteklom razdoblju uspješno smo riješili. Uvijek smo na raspolaganju savezima i klubovima, dajemo sve od sebe, rekao nam je na početku razgovora novi-stari predsjednik.

- Što se tiče financija zahvaljujući podršci županije i osobno župana Posavca, sve zacrtano je realizirano, a sredstva su podijeljena korisnicima prema važećim kriterijima na vrijeme i u dogovorenom roku. Biti će smanjenja predviđenih prihoda, no nadamo se i dalje podršci odgovornih. Ja i moji suradnici trudit ćemo se maksimalno da problemi budu što manji i da lakše prebrodimo ove trenutne teškoće.

  • Obzirom da uz dužnost čelnog čovjeka međimurskog sporta obnašate i dužnost predsjednika Međimurskog nogometnog saveza i člana IO-a Hrvatskog nogometnog saveza kako sve to usklađujete?

- Podrška obitelji i suradnika mnogo mi znači i daje snagu da uspijem obavljati sve ove odgovorne dužnosti. Jer kada ste predsjednik u nekoj organizaciji, uvijek ste i glavni krivac ako neki od zadataka nisu po volji „članovima“. No uz pomoć suradnika pokušavamo biti objektivni i raditi u korist sporta. Kad osjetim da više nisam u stanju obavljati ove odgovorne dužnosti, na vrijeme ću o tome obavijestiti odgovorne, kazao je Kljajić.

U atletskom i moto sportu zbog proceduralnih razloga svoje delegate odredit će naknadno.

U sadašnjem sastavu Skupštine su delegati: Badminton: Tomislav Grubić, gimnastika: Mario Vukoja, sport osoba s invaliditetom: Nenad Štrek, plivanje-triatlon: Goran Kolarić, borilački sportovi: Adriano Marciuš i Zoran Topolnjak, košarka: Danijel Perčić i Dragan Horvat, kuglanje: Anđelko Crnčec, nogomet:Mato Kljajić, Tomislav Kralj, Darko Jambrović, Zlatko Rajf, Stjepan Perko i Damir Dominić, odbojka: Jadranko Kirić i Dragutin Novak, rukomet: Ljubica Vrbančić i Ivan Horvat, stolni tenis: Robert Mikac i Dražen Korent, sportska rekreacija: Dragica Korunić, sportski ribolov: Zoran Pfeifer, Miroslav Mikulić i Darko Oreški, streličarstvo: Krešimir Štrukelj, streljaštvo: Miroslav Turk, šah: Roland Tomašić i Franjo Jančikić, tenis: Sonja Ivoš i Bojan Ružić.