Ostalo 06.12.2018. 09:05.

Kuglanje

Zanatlija nastavlja s domaćim pobjedama u drugoj ligi, Potop međimurskih klubova u trećoj

2. HRVATSKA  KUGLAČKA LIGA: Zanatlija nastavlja s domaćim pobjedama

Nastavljeno je natjecanje u 2. hrvatskoj kuglačkoj ligi, a u 8. kolu čakovečki je Zanatlija bio domaćin Slavoncu iz Lipovljana. Ostvarena je 5:3 pobjeda, puno teža od očekivanog. Već u prvom bloku nije išlo sve prema planu jer je poen osvojio samo Franjo Žarković (523), dok je Jurica Petković (512) ostao bez poena. Najslabiji dio utakmice gledali smo u srednjem bloku, u kojem su domaći ipak bili bolji čak i s "malim rezultatima" – Ivan Rođak s 501 čunjem te Ivica Petković i Radovan Leskovar, kombinirano, s 512 srušenih čunjeva. Najkvalitetniju igru pružili su kuglači posljednjeg bloka, iako nisu osvojili poene. Damir Grašić (539) i Mirko Cimerman (532) su ipak uspjeli sačuvati razliku čunjeva koju su stvorili njihovi suigrači. U posljednjem kolu Zanatlija gostuje kod ekipe Beline u Novskoj.

3. HRVATSKA  KUGLAČKA LIGA: Potop međimurskih klubova

Pauza u prvenstvu nije dobro djelovala na međimurske kuglačke trećeligaše. Oba kluba koja su nastupila poražena su, a Željezničar 2 je to izbjegao jer je bio slobodan.

Pomalo iznenađujuće poraz je doživio Dubravčan na svom "terenu" od Obrtnika iz Oroslavja (3:5), a presudilo je 32 čunja razlike u korist gostiju. Kao zanimljivost treba spomenuti da je u setovima rezultat bio 14,5:9,5 za Dubravčan, ali ni to nije bilo dovoljno za pobjedu zbog već spomenutog minusa u čunjevima.

Prosvjetar u gostima i dalje gubi. Ovaj put gostovali su kod varaždinskog MIV-a gdje su poraženi 2:6 i za 40 čunjeva. Iako je ovaj put veći dio momčadi Prosvjetara odigrao dobro, domaćini su bili raspoloženiji nego na većini drugih utakmica. U momčadi Prosvjetara odličan je bio Nebojša Žnidarić s 574 srušena čunja, a drugi poen je osvojio Stjepan Blažek (545). Sasvim blizu poenima su bili Emil Horvat (521), kojem je nedostajalo svega 8 čunjeva, a još bliže Josip Šarić (518) s 4 čunja zaostatka.

U sljedećem kolu Željezničar 2 gostuje kod posljednje Ivančice, Prosvjetar je domaćin Koprivnici, a Dubravčan gostuje kod lidera, varaždinskog Željezničara.