Ostalo 02.04.2018. 11:01. Zadnja izmjena: 02.04.2018. 11:01.

Kuglanje

Završeno je prvenstvo 3. hrvatske kuglačke lige: Na kraju parni plasman

Odigravanjem 22. kola završeno je prvenstvo 3. hrvatske kuglačke lige u kojem su međimurski klubovi imali zapažene uloge. Zanatlija je završio kao viceprvak, Dubravčan iz Donje Dubrave je četvrti, Željezničar 2 šesti, a Prosvjetar osmi. Znači Međimurci su se rasporedili na parna mjesta konačnog poretka.

Zanatlija je rasterećen svih briga oko plasmana otišao na gostovanje donedavnom konkurentu za viceprvaka Obrtniku iz Oroslavja i ta rasterećenost se vidjela na stazama. U najboljoj gostujućoj igri sezone i drugoj po redu ako se uzmu i domaći nastupi, pobjedili su domaćine čak 7:1, uz 104 čunja razlike. Opet je blistao, u svojoj  novoj kuglačkoj mladosti ove sezone, Franjo Žarković (564), ali mnogo nisu zaostajali niti većina ostalih „zanatlija“. Mladen Grašić s 554, Igor Maček s 546 i Damir Grašić s 534 čunja. Takve rezultate domaćini nisu mogli pratiti pa je uslijedila visoka pobjeda Zanatlije i još jedna potvrda ovogodišnje odlične sezone i nove mladosti ovog šezdesetogodišnjaka (osnovani 1958. godine).

Donjodubravsko-podravska veza srušila je još jedne Podravce. Ovaj put na redu je bila ekipa Koprivnice. Dubravčan je bio bolji čak 7:1, uz 101 čunj razlike. Utakmica inače uopće nije bila na visokoj razini, a Dubravčan je poene dobivao i na rezultatima ispod 500 čunjeva, što sve govori o kvaliteti igre, posebno Koprivnice. U redovima Dubravčana standardno dobri bili su Željko Šimunić (544), prvo ime lige Davor Fabić (541) i ženska podravska pomoć Helena Bolić (538). Ostali znatno slabiji, ali za Koprivnicu dovoljno jaki.

I u zadnjem kolu imali smo međimurski okršaj. Prosvjetar je bio gost Željezničara 2 koji je znao iskoristiti domaći teren (?!) pa je Prosvjetar pobijeđen 6:2, uz 81 čunj razlike. Tako je u potpunosti vraćen „dug“ iz 11. kola kada je Prosvjetar pobjedio istim rezultatom. Ishod utakmice presudilo je to što je Željezničar u svakom bloku imao po jednog izrazito raspoloženog pojedinca. Da neće biti šale već je u prvom bloku pokazao najbolji pojedinac susreta Bojan Kuzma (565), a da ne bi do poena došao lako pobrinuo se Josip Šarić (542). U tom prvom bloku Prosvjetaru je poen donio njihov najbolji, Stjepan Blažek (551). Kada su u drugom bloku „željezničari“ osvojili oba poena već se pomalo nazirala pobjeda. U tom drugom bloku posebno je raspoložen bio Nikola Drožđek (555) koji je uspio pobjediti bolju polovicu drugog bloka Prosvjetara Iliju Višića (526). U posljednjem bloku gledali smo odličnu igru Igora Kolarića (563) dok je poen za Prosvjetar izborio vrlo borbeni (za razliku od suigrača u bloku) Dragutin Danilović (513).

Izvor: Anđelko Crnčec