Ostalo 05.09.2018. 11:44. Zadnja izmjena: 05.09.2018. 11:46.

Zajednica sportova

Završili ljetni sportski kampovi Svaki tjedan sport jedan

Završetkom ljetnih školskih praznika završila je i akcija organizacije ljetnih sportskih kampova Zajednice sportova grada Čakovca - Svaki tjedan sport jedan. Do kraja proteklog tjedna odrađeni su kampovi kuglanja i košarke, a nešto ranije stolnog tenisa, atletike i plivanja. Interes za kampove i ove je godine bio izuzetno velik, točan broj sudionika znat će se ovaj tjedan, ali već je sada sigurno da se odazvao rekordan broj djece u sva 24 sportska kampa.

Kampu kuglanja na kuglani SRC-a Mladosti čiji je voditelj bio poznati i priznati kuglački i sportski djelatnik Anđelko Crnčec prisustvovalo je četrdesetak mladih podijeljenih u dvije grupe. Crnčec je posebno pohvalio sve učesnike, posebno djevojke, rekavši da “ćemo razmisliti o formiranju ženskog kuglačkog kluba“. Košarkaški kamp pod vodstvom Brune Kovačića održan je na terenima Osnovne škole Ivanovec, s velikim brojem mladih radilo je troje trenera koji su ih upoznali s osnovama košarke, Kovačić je posebno pohvalio mogućnost organizacije kampa van Čakovca za one koji nisu iz samog grada. U Perivoju Zrinskih po prvi put je organiziran kamp iz radiogoniometrije, proveo ga je Radio klub Međimurje na čelu s trenerom Vladimirom Vinkom. Sudionici kampa bili su podijeljeni u dvije grupe (jedna s zatvorenim očima traži tri odašiljača, a druga radi na orijentaciji). „Odaziv je bio vrlo dobar, djeca su se zainteresirala za naš sport šato nas posebno veseli“, rekao je Vinko.

Ovaj projekt je ove godine uspješno prijavljen i na natječaj Poticanja programa lokalnog sporta Središnjeg ureda za sport, a tijekom kampa svaki je sudionik imao osigurano besplatno bezalkoholno piće i dobio je prigodnu majicu. Polaznici s najviše sudjelovanja u kampovima dobit će priznanja na prigodnoj svečanosti prilikom proglašenja najboljih sportaša Grada Čakovca za 2018. godinu.