Ostalo 06.05.2016. 09:52. Zadnja izmjena: 06.05.2016. 10:08.

Školski sport

Završnica prvenstva Hrvatske: Badmintonaši Gimnazije državni prvaci, stolnotenisačice treće

Nakon završnice Državnog prvenstva školskih sportskih društava osnovnih škola, u Poreču je održana i završnica prvenstva školskih sportskih društava srednjih škola. I tu su smo iz Međimurja imali dobre predstavnike. Naslov državnih prvaka u badmintonu osvojili su mladići Gimnazijalca. Prvo su u svojoj grupi bez izgubljenog seta osvojili 1. mjesto, zatim su u polufinalu istim rezultatom pobijedili ekipu Gimnazije Velika Gorica, a u finalu pak favorizirani sastav Športske gimnazije Zagreb rezultatom 3:1. Ovaj veliki uspjeh ostvarili su Filip Bel, Lino Zadravec, Luka Grubić i Tin Novosel, a voditelj ekipe bio je profesor Robert Siladi.

Uspješne su bile i članice Gimnazijalca u stolnom tenisu, osvojile su treće mjesto i brončana odličja. U svojoj su grupi natjecanje počele porazom 3:0 od 1. gimnazije Zagreb, iza toga pak su istim rezultatom pobijedile vršnjakinje Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića Makarska. Ova ih je pobjeda „dovela“ u polufinale gdje su poražene (3:0) od kasnijih prvakinja ekipe Srednje škole Duga Resa. U borbi za 3. mjesto pobijedile su rezultatom 3:2 ekipu Srednje škole Duga Resa. Pod vodstvom prof. Suzane Trupković ovaj uspjeh ostvarile su: Dora i Marta Cividini, Eva Kolarek i Laura Horvat.

Stolnotenisači Gimnazijalca do odličja nisu nažalost dobro prošli. U svojoj su grupi poraženi od vršnjaka Srednje škole Dugo Selo i 1.gimnazije Osijek pa su na kraju završili na 5.mjestu. Igrali u sastavu: Ivan Mikac, Marko i Ivan Lovrek, te Mašan Sredanović, a voditelj je bio prof. Goran Karamarković.

Na završnici su sudjelovali i odbojkaši Tehničke škole Čakovec i na kraju su završili na dobrom 4. mjestu.  Za ekipu Tehničke škole Čakovec igrali su: Vanja Marciuš, Petar Krizman, Antonio Stanković, Vedran David, Hrvoje Novak, David Mustač, Marko Srnec, Marko Horvat, Borna Valpatić i Ivan Carović, a voditelj je bio prof. Branko Augustić.