Ostalo 16.08.2019. 09:11. Zadnja izmjena: 16.08.2019. 09:13.

Kuglanje

Željezničari se ozbiljno pripremaju za prvoligašku sezonu

Kuglači Željezničara, jedinog čakovečkog prvoligaša, pomalo su samozatajno počeli s pripremama za natjecanje u najvišem državnom rangu. Nakon što su objavili senzacionalni dolazak u klub hrvatskog reprezentativca Luke Požege sredinom srpnja krenuli su s pripremama u teretani pod stručnim vodstvom trenera, a nakon teretane krenulo se i s kuglačkim treninzima. Prema planu priprema u prvih mjesec dana nisu bile predviđene utakmice, a sada se kreće i s njima. Tako ove subote Željezničar igra prijateljsku utakmicu sa slovačkim klubom Trstena iz istoimenog grada na sjeveru Slovačke.

O kvaliteti protivnika govori činjenica da su sudionici Europa pokala koji se ove godine igra u Varaždinu, a na tom natjecanju mogu nastupiti samo klubovi iz vrha nacionalnih liga. Utakmica se igra na kuglani Drava u Varaždinu u subotu od 11 sati. Prvu domaću utakmicu Željezničar će odigrati za dva tjedna kada mu u goste dolazi zagrebački Medveščak, a slijede i utakmice s Bjelovarom i Plitvicama.

-------------------------------------------

Ovog tjedna s pripremama su počeli i međimurski trećeligaši Prosvjetar, Zanatlija i Dubravčan, kojima prvenstvo počinje dva tjedna kasnije, krajem rujna.

Izvor: A. Crnčec