Ostalo 13.11.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:50.

Ženska ekipa kluba Franjo Punčec osvojila naslov seniorskih državnih prvakinja

U Tenis klubu „Franjo Punčec“ Čakovec, jednom od najstarijih ali sigurno i najorganiziranijih u Hrvatskoj osnovanom  1926.godine (tenis se je u Čakovcu igrao već 1904.godine o.a.) uspješno privode kraju ovogodišnju sezonu, zbrajaju rezultate ne samo ove,već i ranijih godina. Koji su vrlo evidentni i značajni za klub s 300-tinjak članova svih dobnih skupina, koji djeluje na 8 kvalitetnih zemljanih terena s svim popratnim sadržajima.

 

Ženska ekipa čakovečkog kluba koji od 1991. godine nosi ime po najboljem čakovečkom i međimurskom i jednim od najboljih hrvatskih sportaša 20. stoljeća Franji Punčecu, osvojila je naslov ovogodišnjih seniorskih državnih prvakinja, najbolje među njima Ema Mikulčić i Iva Mekovec postižu vrlo dobre rezultate i van Hrvatske i sve su bolje na WTA listi, čakovečki je klub poznat Europi i svijetu po odličnoj organizaciji ove i ranijih godina: Croatia cup-Tennis Europe junior toura 12&U, Marin Šuica junior open-Tennis Europe junior toura 16&U,  Punčec open 10.000 USD ITF futures,te još niza turnira, državnih prvenstava...  Od 1999.godine kada je održan 1.međunarodni turnir u Čakovcu ,na turnirima je nastupilo 3880 igrača i igračica iz 48 država svih kontinenata s više od 10000 posjetitelja. U klubu ne zaboravljaju nikad spomenuti 2013.godinu kada je proslavljena 100-ta godišnjica rođenja Franje Punčeca (21.studeni 1913.-5.siječan 1985.), po kojem nosi ime najviše županijsko sportsko priznanje,jedna gradska ulica također nosi njegovo ime a uskoro će se valjda realizirati i ideja da mu se u rodnom gradu postavi spomenik. Uz njega u čakovečkom su klubu od starije generacije igrali: Milan Branović, Josip Šarić, Ladislav Jagec, Ladislav Legenstein, kasnije Lana Miholček, Ivana Lisjak, tu su spomenute mlade Mekovec i Mikulčić tu su još mlade i perspektivne  Ena Babić. Lana Brzohalski, prerano preminuli ponajbolji hrvatski i europski junior Marin Šuica.... Seniorski sastav stabilni je drugoligaš, a klub svake godine izdaje svoje sada već vrlo prepoznatljivo glasilo  „Tenis magazin TK Franjo Punčec Čakovec“ 

 

- Tako mislimo nastaviti i u 2015.godini,naši su planovi unatoč problema, uglavnom financijske prirode realni i ostvarivi, možemo mi i još bolje, rekao nam je direktor Kluba Bojan Ružić, sigurno uz agilnu upravu na čelu s predsjednikom Josipom Sabolekom najzaslužniji za ovakve rezultate i uspjehe po kojima su klub, Grad Čakovec i Međimurska županija poznati ne samo u Hrvatskoj nego i u Europi i svijetu.                                                                     

Izvor: 3107