Ostalo 01.08.2017. 11:38. Zadnja izmjena: 01.08.2017. 11:44.

Streličarstvo

Zlatna strijela Saneli Kovačić

Streličarski klub “Prelog” bio je domaćin 23. po redu, tradicionalnog turnira “Zlatna strijela Preloga”, na kojem je nastupilo oko 60 streličara iz čitave Hrvatske. Po izuzeto vrućem i sparnom vremenu streličari su trebali otpucati 5 sati u kontinuitetu po najvećoj vrućini i još k tome postići što bolji rezultat, a nakon svega najbolji po stilovima pucali su na jaje za zlatnu strijelu. Iz streličarskog kluba “Katarina Zrinski” Čakovec vrlo uspješno nastupilo je 12 natjecatelja te su osvojili 12 medalja i jednu zlatnu strijelu u standardnom luku.

U olimpijskom luku među dječacima do 12 godina zlatnu medalju osvojio je Mihael Trupković. U kadetskoj kategoriji također zlatnu medalju osvajio je Ivo Maček. U konkurenciji seniora Krešimir Štrukelj osvojio je srebrnu a Karlo Cilar brončanu. Među veteranima Mihael Štebih osvojio je zlatnu dok Božidar Vurušić osvaja srebrnu medalju. U stilu standardnog luka kadetske kategorije Fran Kovačić osvojio je zlatnu medalju. U kategoriji seniorki Sanela Kovačić osvojila je zlatnu medalju, dok u konkurenciji veterana Stijepan Oehler osvaja srebrnu medalju. U stilu složenog luka, dječaci do 14 godina Štefan Granatir osvojio je zlatnu medalju. U stilu dugi luk kadetske kategorije Ian Paska također osvaja zlatnu medalju s novim državnim rekordom. U stilu golog luka među seniorkama Mija Mance osvojila je srebrnu medalju.

  • Nakon turnirskog dijela uslijedile su finalne borbe za zlatnu strijelu u koje su se plasirali Mihael Štebih i Krešimir Štrukelj u olimpijskom luku te Fran Kovačić i Sanela Kovačić u standardnom luku. Sanela je pobjedom u polufinalu uspjela ući u finale gdje je ozbiljnim pristupom te izuzetno smireno i koncentrirano otpucala 3 strijele i uspjela pogoditi jaje (na udaljenost od 20 metara!) i tako osvojiti Zlatnu strijelu Preloga.