Sport 24.03.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

Padovi i loš dan za Macanove gimnastičare

Završen je prvi turnir iz serije Svjetskog kupa u Cottbusu, Njemačka, na kojem su nastupili naši gimnastičari predvođeni Filipom Udeom. Jaka konkurencija gimnastičara iz 24 zemlje naše je sportaše stavila u prvi plan sve do finalnog dana kada su i Ude i Tijana Tkalčec pali na svojim spravama i plasirali se lošije od očekivanja kakva su se, s pravom, pojavila u vrijeme kvalifikacija. U kvalifikacijama su najuspješniji bili upravo Filip koji je, usprkos virozi, solidno odradio vježbu i plasirao se u finale na konju s hvataljkama i tlu. Sjajna je bila i Tijana koja je imala najbolji rezultat od svih naših natjecatelja - plasirala se na 2. mjesto na preskoku.
Finalni dan izgledao je potpuno drugačije. Filip je pao na gogoladze kolima i nije napravio saskok D, zbog čega je dobio ocjenu 14.075 i plasman na 6. mjesto na tlu. Ni na konju s hvataljkama Ude nije bio bolje sreće. Također je pao te ostvario ocjenu 14.0 i plasman na 8. mjesto. Tijana je na prvom skoku pala, a srednja joj je ocjena bila 12.512. Time se plasirala na 8. mjesto. Robert Seligman pao je s konja još u kvalifikacijama, isto kao i Tomislav Marković na tlu pa zbog toga na žalost nisu ušli u finala, kao ni Ružica Buzov.
- Zadovoljan sam s dva finala tim više što imam virozu. Rezultat je po meni zadovoljavajući. U finale sam išao s maksimumom snage, no koncentracija mi je pala i pomalo me napustila sportska sreća - kaže Filip.
- Sretna sa što sam sezonu otvorila dobrim plasmanom u kvalifikacijama i priznajem da sam u finalu očekivala više. Ponekad sreća presudi, uvjerena sam da će na slijedećem turniru biti bolje. Borba je bila teška i neizvjesna, konkurencija izuzetno jaka, pa iako bi bilo lijepo da sam sezonu započela na postolju to mi ni u jednom trenutku nije bio imperativ. Moj dugoročni cilj je ionako plasman na Olimpijske igre - kaže Tijana. (al)

Izvor: 2865