Sport 19.08.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

PLEŠIVICA: Registrirani najbolji na pijesku

Na Sportsko rekreacionom centru Plešivica prošle subote održan je 3. županijski rekreativni turniru u odbojci na pijesku. Ove godine na turniru je sudjelovalo 6 ekipa i to iz Čakovca, Mačkovca (2 ekipe), Male Subotice, Plešivice i Svetog Juraja na Bregu.
Turnir su zajednički organizirali Udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ Plešivica i Međimurski savez sportske rekreacije „Sport za sve“, a pod pokroviteljstvom općine Selnica i Međimurske županije. Sve nazočne natjecateljice i natjecatelje pozdravio je Ivan Bistrović, predsjednik USR „Sport za sve“ Plešivica, dok je o propozicijama govorio Darko Novak ujedno i glavni sudac turnira. Svaka ekipa bila je sastavljena od dvije natjecateljice i dva natjecatelja ili tri natjecateljice i jednog natjecatelja i iznimno ovog puta od tri natjecatelja i jedne natajecateljice. Ekipe su bile podijeljene u 2 grupe gdje se igralo svaki sa svakim na dva dobivena seta do 21, a dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe ušle su u polufinale. U finale su se, s po tri sigurne pobjede, plasirale ekipe Sport za sve Mala Subotica i ekipa Registrirani iz Kluba odbojke na pijeksu Čakovec. Nakon zanimljive i napete igre, prvi set pripao je Čakovečkoj ekipi. U drugom setu Sobočanci su u potpunosti nadigrali protivnika, da bi u trećem setu totalno zakazali te su Čakovčani poveli sa čak 6 : 0. I kada su već svi mislili da će Čakovčani totalno pomesti protivnika Sobočanci su uspjeli konsolidirati redove i završnicu učiniti jako zanimljivom. Na kraju Čakovčani set dobivaju sa 12:10 i time zasluženo osvajaju prvo mjesto i naslov najbolje rekrativne odbojkaške ekipe u Međimurju. Čakovečka ekipa nastupila je u sastavu Jovanka Mihoci, Slađana Đinić, dr. Franjo Kljajić i Mladen Mihoci, dok su boje Male Subotice branili Nives Lovrenčić, Ljiljana Šipuš, Mirjana Trstenjak, Valentin Šipuš i Dušan Trstenjak.
U utakmici za tereće mjesto sastali su se Plešivica i Mačkovec II. Puno mlađi domaćini uspjeli su na kraju savladati simpatične goste i Mačkovca te je pehar za treće mjesto tako ostao u Plešivici za čiju ekipu su igrali Mirjana Polanec, Goran Čanadi, Mario Đorđević i Dejan Kolmanić. Uz dobru organizaciju i gostoljubive domačine valja spomenuti i Rajka Kolareka, vrsnog poznavatelja odbojkaških zbivanja u Međimurju, koji je putem razglasa, u stilu legendarnog Ive Tomića, komentirao utakmice te svojim duhovitim komentarima poticao natjecatelje na veći angažman i borbenost. Tri prvoplasirane ekipe nagrađene su peharima, a domaćini su se pobrinuli da ni jedan natjecatelj iz Plešivice na ode žedan ili gladan.
Valentin Šipuš

Izvor: 2886