Sport 13.05.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:21.

Plivaj i uživaj

Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec organizirao je u međunarodne sportske igre u vodi za učenike s posebnim obrazovnim potrebama, nazvane Plivaj i uživaj! Igre su održane na Gradskim bazenima Marija Ružić u Čakovcu, a sudjelovale su četveročlane ekipe iz Zagreba, Varaždina, Koprivnice, Pule, Čakovca i Lendave (Slovenija).
Natjecanje se sastojalo od 5 igara u kojima su sudionici pokazali svoje motoričke sposobnosti, ali i sposobnosti prepoznavanja oblika, povezivanja i zaključivanja. Najuspješnijom se ekipom pokazala družina iz Varaždina, drugo je mjesto pripalo čakovečkoj ekipi, dok su treće mjesto osvojili učenici iz Pule, koji su prvi put sudjelovali na ovim igrama. Učenici pulske Škole za odgoj i obrazovanje izveli su, uz dodjelu medalja, istarski ples Balun.
Ovogodišnje su igre bile treće uzastopne, a iz godine u godinu raste broj ekipa koje u njima sudjeluju. Dodjela priznanja svim sudionicima i medalja najuspješnijima izazvala je puno radosti, a čestitke svima uputila je ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec Dragica Benčik. (AL)

Izvor: 3029