Sport 21.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

PLIVANJE

Plivači Čakovečkog plivačkog kluba pod vodstvom uspješnog trenera prof. Gorana Kolarića nastupili su proteklog vikenda u Zagrebu na Međunarodnom mitingu „Mladost“ koji je bio ujedno i jedan u nizu Grand prix natjecanja HPS-a. To je jedan od najjačih mitinga i plivačkih natjecanja u Hrvatskoj, sudjelovalo je 480 plivača iz Grčke, Slovenije, BiH, Srbije i Hrvatske, za ČPK su nastupili: Petra i Lea Marciuš, Kristijan Stunković, Jakov Rojko, Luka Dodlek, Andreja i Karlo štampar, Lovro Tkalčec, Nelly Lisjak i Petra Pospišil. Najvrednije rezultate postigli su: Kristijan Stunković koji je nastupio u A finalu na 400 m mješovito i osvojio vrlo dobro 5. mjesto, te u A finalu na 200 m leptir gdje je završio na 7. mjestu u apsolutnoj kategoriji, te Luka Dodlek koji je nastupio u A finalu na 400 m mješovito i bio odličan 4., te u B finalu na 200 m prsno gdje je osvojio također odlično 3. mjesto i medalju u svojoj kategoriji. (J. Freiler)

ČPK-ovci u Koprivnici
Plivači ČPK-a nastupili su na međunarodnom plivačkom natjecanju 4. Kup grada Koprivnice, koji je bio prilagođen mlađim dobnim skupinama podijeljenim u četiri kategorije za djevojčice i dječake. Sudjelovalo je 12 klubova iz BiH i Hrvatske s više od 250 plivača. Za ČPK su nastupali: Antonio Šantek, Tin Furdi, Luka Kovač, Pavao Strahija, Lovro Pokrivač, Marin Jurinec, Filip Cvetićanin, Marta Posavec, Anja Novak, Fran Kovačec, Hannah Ereiz, Ana Belošević, Ivan Belošević, Ana Šimić i Mateo Flinčec. Plivače je vodio trener Darko Zver. Najzapaženije rezultate i medalje osvojili su: Antonio Šantek - 2. mjesto na 50m leđno, Tin Furdi - 1. mjesta na 50m leđno i 100m slobodno te 2. mjesto na 50m prsno, Pavao Strahija - 3. mjesto na 50m prsno, Hannah Ereiz - 1. mjesta na 50 m slobodno i 50 m leđno.

11. obiteljska štafeta
Čakovečki plivački klub i ove je godine odlično na bazenima Marija Ružić u Čakovcu organizirao jednu od niza tradicionalnih klupskih akcija, 11. obiteljsku štafetu, na kojoj je sudjelovalo 90-ak mladih plivača i plivačica i njihovih roditelja. Plivalo se 2x25 metara, svi su mladi odlično odradili svoje zadatke, naglasak je bio na uključivanju roditelja u sam proces treniranja djece, voditeljica natjecanja bila je trenerica čakovečkog kluba prof. Gordana Nomo-Nemi.
Pobjednici po kategorijama: rekreativna grupa: Karlo Vlahek (majka Gordana), predškolci: Meri Furdi (otac Kristijan), mama-kćer do 10 godina: Vida Kolarić (mama Tea), mama-kćer do 13 godina: Ana Širić (mama Marija), tata-kćer do 10 godina: Hannah Ereiz (tata Ante), tata-kćer do 13 godina: Maja Kacun (tata Mihael), mama-sin do 10 godina: Rajan Šalamon (mama Branka), tata-sin do 10 godina: Sven Furdi (tata Kristijan), tata-sin do 13 godina: Tin Furdi (tata Kristijan). • Sljedeći nastup plivači ČPK-a imaju 30. studenoga u Sisku na natjecanju „Sisak mali“.
J. Freiler

Izvor: 3056