Sport 18.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

PLIVANJE: 61 medalja ČPK-a

Plivači Čakovečkog plivačkog kluba, njih 24, pod vodstvom trenera Gordane Nome-Nemi i Gorana Kolarića nastupili su na Regionalnom prvenstvu Hrvatske - Regije IV. u Sisku, uz još 320 plivača i plivačica iz 13 klubova. Natjecalo se u kategoriji seniora, mlađih seniora, juniora, mlađih juniora, kadeta i mlađih kadeta, a Čakovčani su ukupno osvojili 61 pojedinačnu i 11 medalji u štafetama.
Medalje su osvojili: 50 m slobodno 1. mjesto Jakov Rojko mlađi junior, junior, mlađi senior i opća kategorija, Kaja Sabol 1. mjesto kadetske kategorije 200 m leđno i 3. mjesto u iste kategorije mlađih juniorki. Luka Dodlek osvojio je 1. mjesta na 200 m prsno za mlađe juniore, juniore, mlađe seniore i opća kategorija, Kaja Sabol bila je 2. u kadetskoj kategoriji na 400 m slobodno, kod mlađih kadeta na 50 m leđno Dora Bratko je bila 3. Na 50 m prsno kod juniora Andrija Štampar bio je također 3. Na 100 m leptir u kadetskoj kategoriji Kaja Sabol bila je 2. U istoj kategoriji mlađih seniora i općoj Deni Juričan je bio 3. a Luka Dodlek 1. kod mlađih juniora, juniora, opće i mlađe seniorske kategorije, dok je Nelly Lisjak u istoj kategoriji bila 3. kod juniorki, mlađih seniorki i općoj kategoriji. Jakov Rojko bio je 1. i na 100 m slobodno kod mlađih juniora, juniora, mlađih seniora i općoj kategoriji, na 200 m mješovito Luka Dodlek je bio 1. kod mlađih juniora, juniora, mlađih seniora, a 2. u općoj kategoriji, kod mlađih kadeta iste kategorije Tin Furdi je bio 3. U kategoriji 200 m leptir bilježimo 2. mjesto Nelly Lisjak kategorije juniora, opće i mlađih seniora, 1. mjesto Denija Juričana kod mlađih seniora i 2. mjesto opće kategorije, 1. mjesto Luke Dodleka kod mlađih juniora i juniora, 2. mjesto mlađih seniora i 3. mjesto opće kategorije. Na 100 m leđno kod kadeta Kaja Sabol je bila 1., isto mjesto osvojio je i Jakov Rojko kod mlađih juniora, juniora, mlađih seniora i u općoj kategoriji, a 3. mjesto osvojio je Tin Furdi kod mlađih kadeta. Kaja Sabol bila je 2. kod kadetkinja na 800 m slobodno, na 50 m leptir Nelly Lisjak osvojila je 2. mjesta kod juniorki i mlađih seniorki, a Deni Juričan je bio 1. kod mlađih seniora i općoj kategoriji, također na 50 m leptir. Na 200 m slobodno kod kadetkinja Kaja Sabol je bila 2. a Jakov Rojko 1. kod mlađih juniora, juniora i mlađih seniora, a 2. u općoj kategoriji. Luka Dodlek je osvojio 1. mjesto i u kategoriji 400 m mješovito kod mlađih juniora, juniora i mlađih seniora te općoj, a kod štafeta 4x100 m mješovito 2. mjesto kod juniorki, mlađih i seniorki i općoj kategoriji osvojile su: Kaja Sabol, Petra Pospišil, Nelly Lisjak i Andreja Štampar, a 1. mjesto kod mlađih juniora, juniora, mlađih seniora i općoj kategoriji osvojili su: Jakov Rojko, Lovro Tkalčec, Luka Dodlek i Karlo Štampar. Konačno u štafeti 4x100 m slobodno 1. mjesto kategorije mlađih juniora, juniora, mlađih seniora i općoj kategoriji osvojili su: Jakov Rojko, Lovro Tkalčec, Luka Dodlek i Karlo Štampar.
Plasman na prvenstvo Hrvatske u Zagrebu od 20. do 23. srpnja iz ČPK-a ostvarili su: Petra Marciuš, Deni Juričan, Kristijan Stunković, Nelly Lisjak, Lea Marciuš, Andreja Štampar, Jakov Rojko, Luka Dodlek, Lovro Tkalčec, Kaja Sabol i Vlatko Dolenec.
Josip Freiler

Izvor: 3038