Sport 03.06.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:22.

PLIVANJE: Plivački tjedan

Čakovečki plivački klub je za dane Grada Čakovca bio organizator klupskog plivačkog natjecanja. Plivalo se u 4 kategorije u ženskoj i muškoj konkurenciji, velik broj roditelja mogao je pogledati kako napreduju mladi plivači i plivačice, njih 84 u mlađim dobnim skupinama, oni stariji sudjelovali su u organizaciji natjecanja. Natjecanje je u potpunosti uspjelo, dajemo rezultate pobjednika:
• 50 metara leptir: A: Lea Marciuš i Luka Dodlek, B. Antonio Šantek, C: Kaja Sabol i Tin Furdi. 25 metara leđno: E: Ana-Marija Knezić i Gašpar Bodulica, D: Hannah Ereiz i Mateo Flinčec. 50 metara leđno: A: Lea Marciuš i Darjan Božić, B: David Karlovčec, C: Marta Novak i Adam Šinjori. 25 metara prsno: D: Hannah Ereiz i Fran Karlovčec. 50 metara prsno: A: Lea Marciuš i Luka Dodlek, B: Ana Širić i Antonio Šantek, te Kaja Sabol i Tin Furdi. 25 metara slobodno: E: Nola Horvat i Damjan Ninić, D: Ana Belošević i Sven Furdi. 50 metara slobodno: A: Lea Marciuš i Patrik Horvat, B: Maja Kacun i David Karlovčec, C: Nola Barila i Adam Šinjori.
J. Freiler

Plivači GPK Međimurja Filip Turk i David Kovačević natjecali su se na 6. međunarodnom plivačkom mitingu Žabac koji je održan u Zagrebu. Natjecatelji su podijeljeni u tri dobne kategorije 1999. godište i mlađi a natjecali su se u dvodnevnom programu u disciplinama prilagođenima uzrastu plivača. Kadet Filip Turk plivao je pet disciplina - 400m slobodno, 200 m mješovito, 100 m leđno,100 m slobodno i 100 m delfin te se u svih pet popeo na pobjedničko postolje, osvojivši dvije srebrne i tri brončane medalje. Zbrajanjem svih rezultata na kraju natjecateljskog dana Filip je proglašen za drugog najboljeg plivača ukupno u kategoriji kadeta. Također je i u svim isplivanim disciplinama ostvario norme za nastup na državnom prvenstvu. David Kovačević nastupio je u kategoriji početnika 2003. godište i mlađi u disciplinama 50 m slobodno, 25 m leđno, 25 m delfin i 25 m prsno. Najbolji rezultat je ostvario na 50 m slobodno gdje je zauzeo odlično 13. mjesto.

Čakovečki plivački klub bio je uspješan organizator za plivače početnike - “Prvi nastup”. Nastupilo je 25 mladih plivača i plivačica - početnika, svi su imali zadatak preplivavati olimpijski bazen po širini, svi su zadatak ispunili.
Nastupili su: Stela Dobranić, Matej Dobša, Olga Drvenkar, Nika Ivec, Hana Jurinec, Luka Kirić, Filip Kitanović, Luka Krsnik, Fiona Lesjak, Sara Markov, Borna Martinjak, Ela Mesarek, Zita Miličević, Roko Milosavljević, Karlo Posedi, Lucija Posedi, Marta Premuš, Martin Radovan, Haja Rapaić, Laura Šafarić, Taša Štefičar, David Vibovec, Grga Vresk, David Vuković i Ana Vugrin.
J. Freiler

Izvor: 3032