Sport 29.04.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:21.

Plivanjem do svjetlosti s novim rekordima

Tijekom petka i subote na čakovečkim Gradskim bazenima “Marija Ružić” održana je humanitarna akcija Lions kluba Zrinski - Plivanjem do svjetlosti. Ovo je sedmi put u kontinuitetu da je održana akcija kojom lajonisti kod svojih sugrađana potiču zajedništvo u pomaganju zajednici i sportsko-rekreativnu aktivnost. Od petka u 17 sati do subote u isti sat plivački je bazen stalno bio pun onih koji su željeli dati svoj doprinos akciji. Prema najavama koje su dali organizatori, prihod od akcije namijenjen je kupnji povećala za slabovidne i peći za pečenje keramike. Povećalo će biti donirano knjižnici Nikola Zrinski Čakovec, a koristit će ga slabovidne osobe koje u ustanovu dolaze čitati. Peć pak je potrebna Centru za odgoj i obrazovanje u kojem su radionice keramike već poznate u cijeloj zemlji pa tako i njihovi izvanredni suveniri i uporabni predmeti.
Osim plivanjem, sudionici su u akciji sudjelovali uplatom kotizacije u visini 50 kuna, odnosno 30 kuna za djecu, studente i umirovljenike. Uz njih, svoj su doprinos dali i brojni sponzori i donatori Plivanja do svjetlosti 2013.
- Iako je ovogodišnji odaziv bio nešto manji nego lani, akcija je apsolutno uspjela. Sudjelovala sue 172 plivača koji su preplivali ukupno 463 tisuće i 900 metara. Pao je i novi rekord, Luka Damjanović iz Čakovca je preplivao 45 tisuća metara te za tisuću metara poboljšao svoj prošlogodišnji rekord - ističe Miodrag Novosel Cico koji se kao čakovečki lajonist, svojim nesebičnim radom i organizacijskim sposobnostima, istaknuo na nacionalnoj i međunarodnoj razini dobrotvornog djelovanja.
Izvanredna mlada plivačica Kristina Turk je po preplivanim dužinama bazena bila druga. Njenih 40.050 metara, pratila je također izuzetna Sara Brajković sa 23.500 preplivanih metara.
- Najmlađi sudionik ovogodišnjeg Plivanja do svjetlosti bio je jednogodišnji Vid Novak, a najstariji 85-godišnji Andrija Balog. Jasno je da ova akcija uvijek izazove plivače na vlastito obaranje rekorda pa je tako bilo i ovaj puta, no vrlo je važno da su nam se i u ovim nezavidnim uvjetima življenja akciji odazvali brojni ljudi koji su željeli pridonijeti uspjehu akcije. Jer, uz promociju plivanja kao zdrave sportske i rekreativne aktivnosti, tu je i ovaj humanitarni dio koji uvijek daje podstrek da iznova radimo akciju koja je postala zaštitni znak kluba - ističe predsjednica Lions kluba Zrinski Natalija Carović.
Da se rezultati adekvatno prate i da sudionici budu dobro ugošćeni brinuli su svi članovi kluba te mladi poklonici dobrotvornog rada, uglavnom okupljeni u Leo klubu Zrinski Čakovec. (AL)

Izvor: 3027