Sport 21.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

PLOV RENATE I JOŽE HORVAT: Kurs - Vis!

Prvi dani listopada rezervirani su za tradicionalni Međimurski plov Renate i Jože Horvata u organizaciji čakovečkog putničkog agenta, iskusnog jedriličara i učitelja skijanja Gorana Nedeljka. Bit će to deseta plovidba zaredom! Vrijeme održavanja plova je od 4. do 8. listopada, mjesto preuzimanja brodova Rogoznica.

- Prvog dana, 4. listopada, odmah po dolasku, ići ćemo na probnu plovidbu, malo na trening, a idućeg dana počinje mjerenje vremena i plov prema Šolti i Komiži. Za našu malu oblj-etnicu, desetu regatu zaredom, ostat ćemo dan dulje u odnosu na ranije godine. S tim petim danom ćemo počastiti naše mornare, kaže Goran Nedeljko i dodaje da će na svakom brodu biti iskusni skipperi koji će predvoditi svoje ekipe.

Trećeg i četvrtog dana plovidbe ići će se prema Komiži i Visu, na Visu, Biševu, a arhipelagom oko hridi Mulo će se također oploviti kako bi se u more položio vijenac u čast preminulom kotoripskom književniku i moreplovcu Joži Horvatu. 

- Pravo sudjelovanja imaju svi koji to žele. Već smo popunili nekoliko brodova, no, naravno da mjesta ima i dalje. Krajnji rok za prijavu je 1. listopada. 

Cijena po osobi za ovu regatu je 1.250 kuna, odnosno, 1.100 kuna ako se plaća jednokratno. Krećemo iz marine Frapa, u Rogoznici i već se radujemo jer su međimurski mornari i ski-pperi svih ovih godina istinski uživali. Moram reći i to da su svi uvijek bili fer u natjecanjima, odgovorni prema brodovlju i posadi. Timski igrači, zaključuje Goran Nedeljko. 

Prijave i dodatne informacije na 040/310-219 ili 099/399-8400 te elektroničkom poštom na goran@atlas-tours.hr. (al)

Izvor: 3095