Sport 26.02.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

Počinje školsko Državno prvenstvo u gimnastici

Grad Nedelišće 25. i 26. veljače ugostit će ovogodišnje sudionike Državnog prvenstva osnovnih škola u gimnastici. Čak 135 učenika iz 16 županija Hrvatske izborilo je nastup na Završnici državnog prvenstva. Za titulu državnih prvaka među djevojčicama natjecat će se 16 školskih ekipa, dok je 11 ekipa dječaka u kategorijama poput partera, preskoka ili ruča izborilo nastup na Završnici.  

 

Organizator natjecanja je Hrvatski školski sportski savez, a gimnastičko prvenstvo najavio je glavni tajnik HŠSS-a Hrvoje Čustonja. „Kroz školski sport godišnje prođe u prosjeku oko 90 000 djece u Republici Hrvatskoj, tako da organizacija ovakvih natjecanja na visokoj razini nije samo važna u sportskom smislu, već ona imaju izuzetnu odgojnu i obrazovnu notu.“, rekao je Čustonja.

 

Učenici školskih sportskih društava za titulu najboljih u državi natjecat će se u Sportskom centru ATON, točnije u specijaliziranoj gimnastičkoj dvorani koja je ujedno i nacionalni gimnastički centar. Na otvorenju se očekuje i jedan od ambasadora HŠSS-a Filip Ude, naš istaknuti gimnastički olimpijac i osvajač mnogih svjetskih i olimpijskih medalja, koji svakodnevno trenira u spomenutoj dvorani. Na otvorenju gimnastičkog prvenstva u četvrtak očekuju se i druga poznata imena, a svečanost otvorenja predvodit će župan Međimurske županije Matija Posavec. Live stream prvenstva možete pratiti na portalu www.skolski-sport.hr, dok će rezultati, kao i ostale novosti biti objavljeni na Twitter i Facebook stranici HŠSS-a. 

 

Gimnastičkim prvenstvom počinje „serija“ od deset Završnica školskih državnih prvenstava u raznim sportovima koje organizira Hrvatski školski sportski savez. Završnica državnog prvenstva posljednja je stepenica natjecanja u školskom sportu u Republici Hrvatskoj, kroz koji godišnje prođe oko 90 000 učenika iz cijele zemlje, a najbolji od njih predstavljaju Hrvatsku i na Svjetskim školskim prvenstima.

 

Izvor: 3122