Sport 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

Pokrenut projekt Alpe-Adria

Održana je 12. sjednica Izvršnog odbora Zajednice sportova Međimurja kojoj je po prvi put prisustvovao i novi pročelnik županijskog Upravnog odjela društvenih djelatnosti Branko Sušec, te izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom Zajednice i Županije, obećavši ubuduće svoj puni angažman i pomoć oko rješavanja sportske problematike. Što je i očekivano, radi se o osvjedočenom poznavatelju i prijatelju sporta. Ponudio je već i suradnju na prvom projektu, oko sportskih programa Alpe-Adria, odmah su u Zajednici prihvatili tu ideju i od svoje strane predložili kao koordinatora Miodraga Novosela i tajnika Zajednice Sašu Fegeša. Uz Branka Sušeca u županiji će se po pitanju sporta moći direktno kontaktirati s Dijanom Kovačić.
Na sjednici je odlučeno da će se svečanost proglašenja najboljih sportaša te dodjela najviših županijskih sportskih priznanja “Franjo Punčec” održati 6. veljače u 18 sati u čakovečkom hotelu Park. Također je donesena jednoglasna odluka o nosiocima kvalitete pojedinih sportova za seniore i mlade, osim plivanja gdje se čeka mišljenje i lista uspješnosti HPS-a i onda će uslijediti odluka o nositelju - hoće li to biti PK ČPK ili PK Međimurje. Dogovoreno je da se izvještajna Skupština Zajednice održi do 15. ožujka, a vođena je i rasprava oko službenih prostora Zajednice i razgovora i dogovora s odgovornima u Gradu Čakovcu po tom pitanju.
Na opće odobravanje i podršku naišla je ideja predsjednika Zajednice sportova Čakovca Bojana Ružića oko osnivanja sportske ambulante za što postoji velika potreba i mnogi upiti oko toga od strane sportskih udruga i samih sportaša. U realizaciju ovog projekta treba uključiti i HOO. Prihvaćena je i informacija o izvješću sportske inspekcije koja je bila u Zajednici, izvješće je pozitivno. Na kraju su odgovorni iz Međimurskog šahovskog saveza osobno na sjednici riješili sve dileme oko raspodjele sredstava, prihvaćen je njihov prijedlog da se svim nosiocima kvalitete na početku godine dostavi odluka o dodjeli sredstava, kasnije ako dođe do rebalansa proračuna koliko će im ta sredstva tijekom godine biti umanjena.
Josip Freiler

Izvor: 3067