Sport 11.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:23.

Polet ima i najbolje pionire

U subotu 22. lipnja od 17 do 22 sata, pri temperaturi od 33°C, uz odlično domaćinstvo NK Graničar, odigran je finalni turnir prvaka pionirskih nogometnih skupina A (Polet Sv. Martin na Muri), B (Nedelišće), D (Graničar Kotoriba) i E (Bratstvo Savska Ves). Dan ranije je prvak skupine C BSK iz Belice je u pretkolu poražen od mladih nogometaša Poleta.
Prvaci za nogometnu sezonu 2012./13. postali su pioniri Poleta iz Svetog Martina na Muri: Emanuel Perčić, Denis Zadravec, Patrik Varšić, Dominik Bistrović, Sanjin Koprivec, Kristijan Padarić, Luka Novinščak, Vinko Evald, Dino Karlovčec, Antonio Kraljić, Patrik Murota, Patrik Novak, Mario Modlic, Roberto Čurin, Antonio Oletić, Marko Srša, Rafael Goričanec i Tin Haček pod vodstvom trenera Stjepana Perčića jer su u finalnoj utakmici nakon izvođenja kaznenih udaraca pobijedili domaće nogometaše 3:5. Regularni dio susreta završio je 2:2 u ravnopravnoj igri gdje su domaći uspjeli izjednačiti svojom borbenošću i upornošću tek u 62. minuti opravdane sudačke nadoknade. U izvođenju kaznenih udaraca domaći su razočarali, podbacili su jer su im čak tri udarca završila izvan okvira vrata, a to se dogodilo i tijekom utakmice.
Kod Kotoripčana su se u završnicu plasirali: Sandro Vidović, Neven Andrlon, Mišel Andrlon, Petar Ignac, Leon Zadravec, Karlo Mlakar, Nino Balog, Dario Nađ, Đulijano Bogdan, Danijel Kvakan, Jasmin Balog, Dario Volar, Filip Matotek Vanja Matotek, David Oršoš i Mihovil Legin. Njihov trener je bio Franjo Farkaš.
Prije svakog susreta momčadi su primile pehar za osvojeno mjesto u skupini, a pehar im je, kao i onaj za prvaka MNS-a, uručio član Izvršnog odbora Robert Čižmešija. Sve susrete su uzorno sudili Rudolf Čižmešija iz Donje Dubrave, Erik Žardin iz Čukovca i
Dominik Filipašić iz Donjeg Kraljevca.
Što je pokazalo sportsko popodne? Defile nekolicine vrsnih mladih nogometaša s kojim se u klubovima očito dobro radi. Vidjeli smo borbene i korektne utakmice, ali smo čuli i nekorektno bodrenje nekih gostujućih navijača. Nećemo ih spominjati jer će se prepoznati i jer ne želimo njima pokvariti dojam ovog veličanstvenog popdneva. Za kraj ćemo iznijeti razočaranje Stjepana Perčića, trenera pobjedničkog sastava, što ovo nadmetanje nije pratio čovjek koji je u MNS plaćen za taj posao!? Perčića je zasmetalo i to što su odgovorni za provođenje ovog natjecanja njegove igrače izložili dvodnevnim naporima pa stoga i ne čudi što su mnogi, zbog grčeva u mišićima, morali prije vremena izvan travnjaka.

Mladen Grubić

Izvor: 3037