Sport 25.01.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

"POLET" SV. MARTIN NA MURI: Tomica Kralj predsjednik

U NK Poletu iz Sv. Martina na Muri protekle subote održana je redovna izborna Skupština koja je održana pred oko 70 skupštinara. Predsjednik kluba Tomislav Kralj podnio je godišnje Izvješće o radu kluba u 2011. godini, te se osvrnuo i na protekli četverogodišnji mandat. U svom osvrtu je istaknuo:
- Posljednja godina mandata Uprave kluba je kruna četverogodišnjeg rada, jer je ostvarena većina planova koje smo si zacrtali na početku mandata. U sportskom djelu to je svakako naslov prvaka I. ŽNL seniorske ekipe kluba u sezoni 2010./11. koji je došao u klub nakon 27 godina. Posebno je dojmljiv način na koji je NK Polet postao prvak, četiri kola prije kraja prvenstva, te na kraju s 13 bodova ispred drugoplasiranog uz najviše postignutih i najmanje primljenih golova i s osvojenim pokalom za fair-play. Ono što svakako treba spomenuti da taj rezultat nije došao preko noći, već kao kruna sustavnog rada igrača, trenera i Uprave kluba, jer je u protekle četiri godine NK Polet uvijek bio u samom vrhu I. ŽNL. Nakon prvenstva igrane su kvalifikacije za popunu III. HNL-sjever sa NK Rudar 47 iz Ladanja Donjeg u kojima se naš klub nakon dvije izjednačene utakmice (domaćeg remija 1:1 i poraza na gostovanju od 0:1) propustio plasirati u III. HNL-sjever. U jesenskom djelu sezone momčad trenera Krešimira Šenjija 2011./12. u dosta izmijenjenoj I. ŽNL NK Polet se opet bori za sam vrh tablice i nakon jesenskog djela prvenstva nalazi se na drugom mjestu.
Garancija da će Polet i u budućnosti ostvarivati odlične sportske rezultate je Škola nogometa s pet momčadi u kojoj je registrirano preko 100 mladih igrača od 5 do 17 godina. Škola nogometa je zajednička za oba općinska kluba NK Polet i NK Bratstvo iz Jurovca. Klubovi su prije pet godina uvidjeli da zbog nedostatka djece i radi što kvalitetnijeg popunjavanja pojedinih momčadi mlađih kategorija zajednička suradnja je jedina alternativa za bolju budućnost oba kluba. Pravilnost ove odluke dokazuju rezultati pojedinih momčadi Škole nogometa: ekipa početnika (U-8) trenera Andreja Goričanca u sezoni 2010./11. zauzela je drugo mjesto u svoj ligi, ekipa limača (U-10) trenera Mihaela Breznika u sezoni 2010./11. također je bila druga u svojoj ligi, ekipa mlađih pionira (U-12) trenera Stjepana Perčića najbolja je ekipa u svojoj kategoriji u Međimurju, pa je tako u sezoni 2010./11. ponovo postala prvak svoje lige, a zatim na turniru prvaka ponovo, treći put za redom, postala prvak Međimurja, što je rezultat vrijedan divljenja, ako znamo da je to ostvareno s tri različite generacije. Ekipa starijih pionira (U-15) trenera Mladena Brezovačkog koja se natječe u sklopu NK Bratsvo iz Jurovca također je u sezoni 2010./11. postala prvak svoje lige, a zatim i ukupni prvak Međimurja u svojoj ligi, a njima je to uspjelo dva put u posljednje tri godine, što je također veliki uspjeh. Ekipa juniora (U-18) trenera Zdravka Modlica je u sezoni 2010./11. zauzela 2. mjesto, s time da treba reći da najkvalitetniji mladi igrači izlaznog godišta i igrači koji završavaju juniorski staž prema dogovoru klubova popunjavaju seniorske ekipe oba kluba.
Treba napomenuti da u posljednje vrijeme sve više djece iz susjednih mjesta dolazi u našu Školu nogometa, što je priznanje našeg kvalitetnog rada. Posebno treba zahvaliti roditeljima sve djece, jer bez njihovog angažmana ovakvi rezultati ne bi bili mogući. Za napredak rada s mlađim kategorijama na nivou MNS-a svakako bi trebalo kreirati kvalitetne lige u svim kategorijama, što bi povećalo kvalitetu i omogućilo kvalitetni sportski razvoj mladih igrača. Nadamo se da će se to uskoro ostvariti. U klubu djeluje i momčad veterana koja se natječe u Ligi veterana-sjeverozapad. Zahvaljujemo svim igračima i trenerima na predanom radu i čestitamo na ostvarenim rezultatima. Svi ovi sportski rezultati dokazuju da je NK Polet ponajbolji nogometni klub u Međimurju.
Uz odlične sportske rezultate klub je u posljednje četiri godine jako puno radio na poboljšanju infrastrukture, pa je tako u potpunosti rekonstruiran objekt svlačionica uz pomoć Općine Sveti Martin na Muri i brojnih sponzora. U suradnji s Toplicama Sveti Martin prije dvije godine napravljeno je automatsko podzemno navodnjavanje glavnog terena, a prošle godine napravljena je kompletna rekonstrukcija pomoćnog terena, gdje je uz proširenje i ravnanje terena, također napravljeno podzemno navodnjavanje čime je NK Polet postao jedan od rijetkih klubova u Hrvatskoj koji ima automatsko navodnjavanje na dva terena. Time se nastavlja uspješna suradnja s Toplicama koje ulažu u poboljšanje naših terena, a za uzvrat iste koriste za potrebe klubova koji kod njih dolaze na pripreme, pa smo tako na našim igralištima ugostili brojne strane i domaće prvoligaške klubove čime se diže rejting našeg kluba. Rad kluba ne bi bio moguć bez financijske pomoći sponzora i dotacije Općine Sveti Martin na Muri, kojih je u ova recesijska vremena sve manje, pa su i sredstva koja na taj način klub ostvaruje su sve manja. Na našu sreću klub ima veliku pomoć od našeg najvećeg sponzora Mihalja Novinščaka i njegove firme Promming d.o.o. iz Čakovca, a koji nam je uz velika financijska sredstva, te pomoć kod investicijskih radova, prošle godine darovao komplet svečanih i radnih trenirki za osvojeno prvo mjesto. Firmi Promming d.o.o. i svih sponzorima najljepše zahvaljujemo što nas pomažu u našem radu. Više od 80% prihoda klub ostvaruje od prodaje ulaznica, organizacijom turnira i zabava, pa bi posebno htjeli zahvaliti svima koji su pomagali u organizaciji tih događaja. Najveći podstrek i podrška cjelokupnog rada kluba su naši vjerni navijači, koji su najbrojniji među svim međimurskim nogometnim klubovima. Njihovo bodrenje na domaćim i gostujućim utakmicama pomaže u postizanju dobrih rezultata i slobodno možemo reći da su puno puta naš dvanaesti igrač i ovom prilikom im se najljepše zahvaljujemo.
Nakon izvješća predsjednika kluba, podnesena su izvješća trenera, financijsko izvješće i izvješće nadzornog odbora. Sva izvješća su nakon kratke rasprave prihvaćena. Na dnevnom redu je bila i promjena Statuta kluba koji je usklađen sa Zakonom o sportu i Zakonom o udrugama. Uz ostale izmjene najvažnija je da će se redovna izborna skupština održavati svake dvije godine umjesto kao do sada svake četiri. Izmjena Statuta kluba također je prihvaćena jednoglasno. Nakon toga razriješen je stari Upravni odbor i predloženi su kandidati za novi Upravni odbor u kojem su ostali svi članovi prethodne Uprave uz četiri nova člana. Svi su su jednoglasno potvrđeni. Članovi Upravnog odbora NK Polet u sljedećem dvogodišnjem mandatu su sljedeći: Jože Kirec, Željko Breznik, Martin Jakopić, Dragutin Kralj, Stjepan Novak, Zvonko Šardi, Danijel Kralj, Davor Šardi, Stanko Perčić, Tomislav Kralj, Željko Novak, Ivan Jurinić, Robert Perčić, Ivan Haček, Mijo Flac, Stanislav Kraljić, Milan Varšić, Drago Heric, Srećko Tomažić i Miroslav Zadravec, a članovi Nadzornog odbora Mihalj Novinščak, Franjo Makovec i Vitomir Kralj. Na kraju je donesen Plan rada i finacijski plan za tekuću godinu, čije su osnovne značajke ostvarenje kontinuiteta dobrih rezultata na svim nivoima funkcioniranja kluba. Po završetku Skupštine nastavljeno je druženje uz prigodni domjenak. Na konstituirajućoj sjednici novog Upravnog odbora održanoj u nedelju 22. siječnja za predsjednika kluba je ponovo izabran Tomislav Kralj, a za tajnika Željko Breznik koji su te dužnosti obavljali i u prethodnom četverogodišnjem mandatu.
Zlatko Premuš

Izvor: 2961