Sport 05.08.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:40.

Zaigrala "Romska vatra" iz Piškorovca

Povijesna utakmica 1. kola kupa

Oporovečki travnjaci su 1. kolovoza ponovo bili poprište nogometne povijesti Međimurja. Podsjetimo, početkom 60-ih godina prošlog stoljeća upravo je u ovom mjestu osnovan prvi ženski nogometni klub u bivšoj Jugoslaviji, a u nedjelju su oprovečki galebovi ugostili članove novoosnovanog kluba Romska vatra iz Piškorovca koji su upravo ovdje odigrali svoju prvu službenu utakmicu. NK Galeb pobijedio je nogometaše Romske vatre 17 naprema 1, no za ovaj posljednji gol pljesak publike nije dobila samo ekipa iz Piškorovca, već i galebovi koji su im gol - sportski omogućili.
Prodano je 390 ulaznica, a povijesnu utakmicu pratilo je oko tisuću ljudi, uz jak nadzor policije i zaštitara. Načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač i načelnik Policijske postaje Prelog Zdravko Kolarić su izrazili zadovoljstvo što je utakmica koju se čekalo s oprezom, završila u sporstkom duhu. Nogomet zbližava ljude. Oprovovčani su odnijeli puno veću pobjedu od onih 17 golova na terenu - i zaslužuju pehar za najdomaćine.
Romsku vatru nedavno je okupio Ljubo Ignac iz Piškorovca, sada predsjednik novoosnovanog kluba:
- Već dulje vrijeme se okupljamo u Piškorovcu i u slobodno vrijeme igramo nogomet. Zato sam došao na ideju da formirano i registriramo klub, što nam je pošlo za rukom. Još nemamo ni terena ni lopti, ali bit će bolje, optimistično kaže Ignac, koji osam godina radi kao pomagač u nastavi u Područnom odjelu škole u Držimurcu.
Ovu povijesnu utakmicu sudili su Dražen Jurčec (gl. sudac) te Ivan Vlahek i Dominik Mihoci, a za goste su igrali: Mario Oršoš, Emil Oršoš, Jasmin Kalanjoš, Denis Oršoš, Miro Ignac, Ljubo Ignac, Igor Oršoš, Manuel Oršoš, Marko Balog, Boris Kolar, Igor Oršoš, Roman Oršoš, Manuel Oršoš, Mario Oršoš i Đuro Oršoš. U sastavu NK Galeba bili su: Franjo Dolenec, Marko Fleten, Nikola Balent, Dean Petrić, Goran Sokač, Igor Erdelji, Danijel Hertelendi, Dragan Vuk, Slobodan Car, Tomislav Granatir, Luka Dominić, Petar Frančić, Matija Kos, Michell Đurnić, Ivica Slaviček te Marko Mihaljac. (žd)

Izvor: 2884