Sport 26.12.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

Prihodi ponovo neće biti realizirani

Održana je 4., posljednja sjednica Izvršnog obora Zajednice sportova Međimurja (predsjedao Mato Kljajić) u ovoj godini, kojoj su prisustvovali i članovi Nadzornog odbora te predstavnici „sedme sile“. Predsjednik Mato Kljajić upoznao je prisutne s aktivnostima Zajednice između dvije sjednice IO-a, sve aktivnosti bile su uglavnom usmjerene osiguranju nedostatnih financijskih sredstava. S tim u vezi održano je nekoliko sastanaka s odgovornima u Županiji i županom Ivicom Perhočem, sve pak to posebno nakon županijske revizije „oko procesa utvrđivanja i financiranja potreba u sportu za Međimursku županiju za razdoblje od 1.1.2011.-30.9.2012. godine“. Riječ je o vrlo objektivnom i poticajnom nalazu, kako za Županiju koja osigurava i kontrolira utrošak sredstava, tako i Zajednicu gdje treba ukloniti određene nedostatke.
Usvojen je i prijedlog da se počne s pripremama oko izrade strategije međimurskog sporta, a vođena je i rasprava oko trenutne financijske situacije u Zajednici. Od 1.300.000 kuna koliko su planirani prihodi Zajednice za 2012. godinu, do 17. prosinca realizirano je 935.000 kuna ili 71,92%, uz obećanje da će do kraja godine uslijediti još jedna doznaka, ali i saznanje da prihodi ponovo što je u sportu postalo već uobičajeno, neće biti realizirani. Tu je još iznos od 207.000 kuna dobiven od Međimurje-Plina kao pomoć za rad s mladima, te 329.000 kuna od HOO-a koja su direktno proslijeđena korisnicima prema programima.
Dogovoreno je i sve oko proglašenja najboljih sportaša i ekipa za 2012. godinu, izbor će izvršiti sportski novinari. Iz kancelarije Zajednice na teren je upućen raspis za nominaciju, rok za odgovor je 11. siječanj 2013. godine, iza toga će sportski novinari donijeti konačnu odluku, a svečanost proglašenja najboljih predviđa se održati u hotelu park Čakovec 6. veljače iduće godine. Na svečanosti će se dodijeliti i najviša županijska sportska priznanja “Franjo Punčec“, raspis je također poslan u strukovne saveze i klubove bez tih saveza. Odlučeno je također da se na svečanosti dodijele priznanja najperspektivnijim mladim sportašima što je određena, ali pozitivna novina.
Na kraju su svi prisutni zaključili da u Novoj 2013., koja će za sport kao i za cijelo naše društvo biti izuzetno teška, treba uložiti maksimum napora da se osigura što više sredstava i time sportašima i brojnim sportskim djelatnicima-amaterima i entuzijastima osiguraju što bolji uvjeti za rad. Jer unatoč znane teške situacije međimurski sportaši postižu i dalje uglavnom evidentne uspjehe i rezultate. Sjednica je zaključena kratkim druženjem, svi pak odgovorni iz Izvršnog i Nadzornog odbora iskoristili su priliku da ovim putem svim sportašima i sportskim djelatnicima i svim žiteljima Međimurja čestitaju čestit Božić i zažele mnogo uspjeha i zdravlja u Novoj 2013. godini.
Josip Freiler
Snimio Z. Premuš

RADNA GRUPA ZA KRITERIJE

Na sjednici je bilo riječi i oko donošenja novih Kriterija za raspodjelu sredstava. Članovi IO-a donijeli su jednoglasnu odluku da ih treba modernizirati i da se s tim u vezi formira posebna radna grupa koja će objediniti sve prijedloge i primjedbe nakon rasprave u strukovnim županijskim savezima i klubovima bez saveza i rasprave svih zainteresiranih na posebnom sastanku. Na čelu radne grupe je dopredsjednik Zajednice Mario Vukoja (gimnastika), a članovi su: Goran Kolarić (plivanje), Aleksandar Puklavec (atletika), Stjepan Hamonajec i Darko Jambrović (nogomet), Kristijan Hamer (rukomet), Jadranko Kirić (odbojka), Bojan Ružić (tenis), Tomica Grubić (badminton), Siniša Perčić (košarka), Anđelko Crnčec (kuglanje), Drago Kedmenec (sportski ribolov) i tajnik Zajednice Saša Fegeš. Novi tekst Kriterija trebao bi ugledati „svijetlo dana“ kroz mjesec i pol dana i nakon još jedne rasprave na sjednici IO-a biti usvojen na sjednici Skupštine Zajednice. Do tada će se pristigla sredstva korisnicima dijeliti kao akontacija. (j.f.)

Izvor: 3009