Sport 30.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

Prijem kod župana za rukometašice Zrinskog

Kao dobar poznavatelj prilika istovremeno i veliki ljubitelj međimurskog sporta, međimurski župan Matija Posavec, odmah nakon što su po treći put osvojile naslov kadetskih prvakinja Hrvatske, a dva put i naslov prvaka 2. HRL-sjever, sve to uvjerljivo bez poraza, priredio je prijem za rukometašice čakovečkog ŽRK Zrinskog. Kojem je prisustvovao i njegov zamjenik zadužen za sport Zoran Vidović, a od strane kluba uz kompletni sastav mladih Čakovčanki bili su prisutni i njihov uspješni trener Željko Golik, sportska direktorica Ljubica Vrbančić i predsjednik Rajko Šarić. Koji je župana i njegovog zamjenika obavijestio o radu kluba svih 10 godina uspješnog djelovanja, o uspjesima, problemima i planovima.
Klub trenutno u 4 selekcije okuplja oko 150 mladih igračica, a nakon posljednjih uspjeha naglo se povećao interes mladih za bavljenje rukometom. Trenutno je u tijeku akcija odgovornih u klubu oko “nabave” sredstava prvenstveno za igranje u 1. ligi, gdje su Čakovčanke trebale igrati i u protekloj sezoni, ali zbog upravo nedostatka financija nisu to mogle. Traže se “veliki” i “mali” sponzori, generalni sponzor, svaki i najmanji iznos dobro je došao, a velika je i dalje pomoć roditelja mladih bez kojih klub ne može djelovati. Ljubica Vrbančić obavijestila je župana o sportskim aktivnostima i rezultatima kluba u kojem je od njegovog osnivanja svih 10 godina i najzaslužnija je za njegovo djelovanje, dok je trener Željko Golik govorio o stručnim stvarima i igračkom kadru koji iako je riječ o drugoligašu ima čak 3 mlade reprezentativke, a o cijeloj ekipi najeminentniji stručnjaci govore samo u superlativima. Kako je rekao Golik, to je normalno, jer “radi se o uspješnoj generaciji mladih rukometašica koje su to od rođenja”. Upravo zbog toga treba uložiti dodatne napore da u novoj sezoni Čakovčanke budu sudionice 1. lige te da u Čakovcu ljubitelji sporta i rukometa gledaju rukometašice Lokomotive, Podravke, Zameta, Koke...
Župan Matija Posavec obećao je maksimalnu podršku i pomoć, prva u nizu najavljenih akcija je dogovor odgovornih kluba i Županije oko konkretnih zadataka koji slijede. Prema grubim procjenama za igranje u 1. ligi Čakovčankama bi trebalo osigurati 700.000 kuna, polovica tog iznosa prema riječima Rajka Šarića je osigurana. Na kraju prijema nakon kojeg treba biti realni, istovremeno i oprezni optimista glede nastupa Čakovčanki u 1. ligi, razmijenjeni su pokloni i još jednom je prilikom zajedničkog fotografiranja potvrđeno sve oko dogovora glede akcija koje slijede. Nadamo se da će one biti hitne, konkretne i uspješne.
Josip Freiler
Snimio Ivo Vurušić

Izvor: 3083