Sport 04.04.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:21.

Pripremite se za Plivanjem do svjetlosti

Čakovečki Lions klub Zrinski spreman je za sedmo izdanje svoje humanitarne akcije Plivanjem do svjetlosti 2013. Događaj koji je u godinama iza nas pobuđivao pažnju ne samo međimurske, već i hrvatske javnosti, bit će održan 19. i 20. travnja od 17 do 17 sati.
U 24 sata trajanja Plivanja do svjetlosti sudionici na čakovečkim Gradskim bazenima Marija Ružić svojim učešćem daju obol dobrotvornoj namjeni prihoda od akcije.
- Ovim projektom želimo prikupiti sredstva za one kojima su potrebna. U našim smo kontaktima konstatirali da su to Knjižnica Nikola Zrinski kojoj ćemo nabaviti elektroničko povećalo za čitanje i Centar za odgoj i obrazovanje koja treba peć za keramiku. U knjižnici je naš Klub uredio Kutak za slijepe i slabovidne, donirali smo police, knjige, posredovali u donacijama knjiga. Za čitanje knjiga u samoj knjižnici slabovidnima će pomoći povećalo koje kanimo nabaviti uz pomoć građana koji će sudjelovati u Plivanjem do svjetlosti. COO pak u radnoj terapiji puno radi sa štićenicima na oblikovanju predmeta od keramike, za što pomažemo nabavku peći - ističe predsjednica Kluba Natalija Carović.
Tehnički dio priprema akcije je na tajniku Miodragu Novoselu koji i ovaj put podsjeća da je akcija ujedno promocija i poticaj građanima da se bave tjelesnom aktivnošću.
- Plivanje je nazdravija tjelesna aktivnosti. Naša je želja da se akciji odazove što veći broj sudionika kako bismo postigli što bolji financijski efekt u zacrtanim donacijama. Pravila sudjelovanja su ista kao dosad, plivačice i plivači mogu otplivati nekoliko dužina i poduprijeti našu zdravu i humanu ideju - ističe Miodrag Novosel. (AL)

Izvor: 3022