Sport 21.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

Priznanja za Europski tjedan kretanja

Kako su sport i tjelesna aktivnost neophodni faktori zdravog stila života i veliki potencijal za jačanje socijalnih mreža u zajednici, Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, uz brojne partnere, s velikim se veseljem uključio u obilježavanje Europskog tjedna kretanja, MOVE WEEK 2013. U obilježavanje Move Weeka 2013. godine na nivou Europe bile su uključene ukupno 34 zemlje i bilo je evidentirano 1.734 događaja. Hrvatska je s 5.000 sudionika i 96 događaja peta zemlje u Europi po broju organiziranih događaja, čime možemo biti izuzetno zadovoljni. Istaknula je to dr.med.Renata Kutnjak Kiš, rukovoditeljica Djelatnosti za javno zdravstvo u MŽ, minulog ponedjeljka na prezentaciji ovogodišnjih rezultata akcije MOVE WEEK. Prezentacija “Gradimo mostove suradnje kroz promociju sporta i tjelesne aktivnosti” je održana u predavaoni zdravstvenog odgoja u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, uz nazočnost organizatora ovogodišnjih aktivnosti. Što se Međimurja tiče, ZZJZ MŽ je okupio 20 partnera koji su organizirali 34 veća sportsko-rekreativna događaja ( i još nekoliko manjih) za osobe svih dobnih uzrasta, a u kojima je sudjelovalo više od 2.800 sudionika (1000 više nego 2012 godine). Kao i prošle godine, najmasovniji odaziv bio je u Maloj Subotici, gdje je u 6 različitih programa, bilo uključeno više od 1000 sudionika.
Obilježavajući Europski tjedan sporta i tjelesne aktivnosti, željelo se ohrabriti svakog pojedinca u naporima da usvoji zdravi stil života. Uz zdravstvene dobrobiti, kroz organizirane aktivnosti posebno je isticana socijalna dimenzija sporta i tjelesne aktivnosti.
Ove godine, u obilježavanju Move Weeka u Međimurskoj županiji, sudjelovali su: Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, Županijska liga protiv raka Čakovec sa svojim klubovima, Udruga građana „Gardruža“ Gardinovec, Udruga za promicanje kvalitete života Turen iz Podturna, Fitness klub „ATOM ANT“ Podturen, Atletski klub „Međimurje“ Čakovec, Međimurski savez sportske rekreacije sport za sve, Dječji vrtić „Potočnica“ Mala Subotica, Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica, Udruga Sportske rekreacije „Sport za sve“ Mala Subotica, Općina Mala Subotica, Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec, Dječji vrtić „Vrapčić“ Šenkovec, Dječji vrtić „Fijolica“ Prelog, Grad Mursko Središće, Turistička zajednica Grada Mursko Središće, USR „Sport za sve“ Mursko Središće, Dječji vrtić „Dječja mašta“ Čakovec, Srednja škola Čakovec – učenici zdravstvenog usmjerenja med.sestra/tehničar, Dom za starije i nemoćne osobe Čakovec, Plesni studio Vivona Čakovec.
Svima njima posebno je zahvalila Marina Payerl-Pal, ravnateljica ZZJZ, koja je svim sudionicima podijelila prigodne zahvalnice.
Tekst i foto
Valentin Šipuš

Izvor: 3056