Sport 15.02.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

Proglašeni najbolji sportaši Grada Čakovca

Laureati Filip Ude, Tijana Tkalčec, košarkaši i rukometašice

U Zajednici sportova Grada Čakovca i ove, olimpijske 2012. godine odlično su organizirali tradicionalnu, sada već 10. po redu svečanost proglašenja najboljih sportaša i ekipa Grada Čakovca za proteklu 2011. godinu. Svečanosti su u prostorima restorana Litera uz mnogobrojne sportaše i sportske djelatnike prisustvovali i gradonačelnik Čakovca Branko Šalamon, njegovi zamjenici Veselin Biševac i Zoran Vidović, međimurski dožupan Matija Posavec, predsjednik Zajednice sportova Međimurja Miljenko Topličanec...
O uspjesima i problemima sportaša i onih koji vode sport u Gradu Čakovcu govorio je predsjednik Zajednice sportova Grada Čakovca Bojan Ružić, napomenuo je da sportaši i u tako otežanim uvjetima postižu evidentne rezultate, unatoč toga što im je potpora sve manja pa je uputio apel svima koji mogu pomoći da ta pomoć bude brza i djelotvorna. Uz Bojana Ružića najboljima ali i onima koji su bili nominirani za najbolje, te onima koji vode brigu o sportu čestitao je na uspjesima, pohvalio rezultate i obećao daljnju pomoć u granicama trenutnih mogućnosti, čakovečki gradonačelnik Branko Šalamon koji je s Bojanom Ružićem najboljima podijelio priznanja. O najboljima je odlučivao Izvršni odbor Zajednice sportova Grada Čakovca uz predstavnike lokalnih medija.
• Za najboljeg sportaša Grada Čakovca u 2011. godini očekivano je proglašen FILIP UDE, član Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan Čakovec, državni reprezentativac i višestruki prvak Hrvatske 2011. godine, sudionik OI u Londonu ove godine gdje brani srebrno odličje iz OI-a u Pekingu 2008. u vježbi konja s hvataljkama. Ovo je Filipu 10. put za redom da je u 10 godina koliko u Zajednici sportova Grada Čakovca proglašavaju najbolje, proglašen za najboljeg sportaša.
Još su bili nominirani: Martin Srša iz Atletskog kluba Međimurje Čakovec, te Krešimir Štrukelj i Goran Cmrečak iz Streličarskog kluba Katarina Zrinska Čakovec.
• Za najbolju sportašicu Grada Čakovca za proteklu 2011. godinu također prema očekivanju proglašena je TIJANA TKALČEC, članica Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan Čakovec, državna reprezentativka i višestruka prvakinja, prva na svjetskoj rang listi u preskoku 2011. godine.
Nominirane su još bile: Melani Kraljić, Atletski klub Međimurje Čakovec, Iva Mekovec, Tenis klub Franjo Punčec Čakovec, Vanda Kipke, Streličarski klub Katarina Zrinski Čakovec, i Stela Posavec, Ženski rukometni klub Zrinski Čakovec.
• Najboljom momčadi Grada Čakovca 2011. godine proglašena je momčad Košarkaškog kluba Međimurje Čakovec (2. mjesto u A 2 ligi-sjever, 8. mjesto Kupa Dražen Petrović).
Još su bile nominirane momčadi seniora Atletskog kluba Međimurje Čakovec i juniorska momčad Streličarskog kluba Katarina Zrinska Čakovec.
• Najboljom ženskom ekipom 2011. godine proglašena je seniorska ekipa Ženskog rukometnog kluba Zrinski Čakovec (kao debitantice u 2. ligi sjever osvojile su 4. mjesto), nominirana je bila i kadetska ekipa Atletskog kluba Međimurje Čakovec.
U ime nagrađenih biranim se riječima zahvalio srebrni olimpijac Filip Ude, svečanost je završila kratkim druženjem svih sudionika uz želju da olimpijska 2012. godina unatoč svih teškoća bude uspješnija od protekle 2011. godine.
Josip Freiler
Snimio Zlatko Premuš

PRIZNANJA
Podijeljena su i priznanja zajednice klubovima koji su protekle godine slavili jubileje, a za uspješan rad i doprinos razvoju sporta: Nogometnom klubu Sloga Čakovec za 80 godina uspješnog rada i djelovanja, Nogometnom klubu Sloboda Mihovljan za 50, te Rukometnom klubu Info-star Čakovec i Čakovečkom plivačkom klubu ČPK za 10 godina uspješnog rada i djelovanja.
Na kraju su posebna priznanja dobili i mladi perspektivni sportaši: Jakov Rojko (Čakovečki plivački klub), Ela Trstenjak (Badmintonski klub Međimurje Čakovec) i Emanuel Varga (Atletski klub Međimurje Čakovec). (jf)

Izvor: 2964