Sport 07.02.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

Proglašeni najbolji sportaši grada Čakovca

Zajednica sportskih udruga Grada Čakovca i ove je godine odlično organizirala tradicionalnu svečanost proglašenja najboljih sportaša i momčadi za 2012. godinu. U reprezentativnoj dvorani zgrade Scheier okupio se je velik broj uzvanika, sportaša i sportskih djelatnika, bili su tu i međimurski župan Ivica Perhoč, čakovečki gradonačelnik Branko Šalamon, predsjednik Zajednice sportova Međimurja Mato Kljajić, predsjednik hrvatskog gimnastičkog saveza Stevo Tkalčec. Svima se je nakon pozdrava obratio predsjednik Zajednice sportova Grada Čakovca Bojan Ružić, uz brojne uspjehe čakovečkih sportaša spomenuo je isto tako brojne probleme, od kojih su oni financijske prirode najveći, koji pak nisu omeli čakovečke sportaše u postizavanju evidentnih rezultata tijekom cijele 2012.godine. O najboljim sportašima i momčadima odlučivali su članovi Izvršnog i Nadzornog odbora Zajednice i predstavnici lokalnih sredstava priopćavanja.
• Za najboljeg sportaša Grada Čakovca 2012.godine očekivano je izabran ponajbolji hrvatski gimnastičar, državni prvak i reprezentativac, srebrni olimpijac iz Pekinga, sudionik Olimpijskih igara u Londonu protekle godine, Filip Ude,član Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec-Macan Čakovec. Uz njega za najboljeg sportaša još su bili nominirani: Martin Srša (Atletski klub Međimurje Čakovec), Krešimir Štrukelj (Streličarski klub Katarina zrinska Čakovec) i Vilim Kuqi (Kickboxing klub 300).
• Najbolja sportašica za proteklu godinu također dolazi iz čakovečkog Gimnastičkog Kluba Marijan Zadravec Macan., državna reprezentativka i prvakinja, 2.u preskoku Svjetskog kupa 2012.godine Tijana Tkalčec. Nominirane su bile i Iva Mekovec (Tenis klub Franjo Punčec Čakovec), Melani Kraljić (Atletski klub Međimurje Čakovec), Stela Posavec (Ženski rukometni klub Zrinski Čakovec) i Stela Petran (Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan Čakovec).
• Najboljom momčadi proglašena momčad Košarkaškog kluba Međimurje Čakovec,prvaci su 2.lige sjever, taj su naslov osvojili bez poraza, igrali su i kvalifikacije za 1.ligu. Nominirane su bile još i momčadi Atletskog kluba Međimurje Čakovec i Streličarskog kluba Katarina Zrinska Čakovec.
• Za najbolju ekipu proglašena je ekipa ženskog rukometnog kluba Zrinski Čakovec, kadetske su prvakinje Hrvatske za 2012.godinu i jesenje prvakinje 2.HRL-e sjever. Bila je nominirana i ekipa kadetkinja Atletskog kluba Međimurje Čakovec.
I ove su godine u Zajednici sportova posebnim priznanjima nagrađeni mladi perspektivni sportaši: Karlo Grudić i Lino Zadravec (Badmintonski klub Međimurje ČaKOVEC), Ena Babić (Tenis klub Franjo Punčec Čakovec), Nikolina Zadravec (Ženski rukometni klub Zrinski Čakovec), i Sven Todorović (Atletski klub Međimurje Čakovec) Priznanja za promicanje sporta primili su Košarkaški klub Međimurje Čakovec koji je u prošlog godini obilježio 40 godina uspješnog rada i djelovanja, te Badmintonski klub Međimurje Čakovec i Streličarski klub Katarina Zrinski Čakovec za 20 godina uspješnog rad i djelovanja.
U ime nagrađen ih zahvalila je Tijana Tkalčec, a prisutnima se biranim riječima obratio čakovečki gradonačelnik Branko Šalamon koji je s Bojanom Ružićem dijelio priznanja. Svečanost je „začinjena“ uspješnim nastupom učenika čakovečke Muzičke škole, a završeno je kratkim druženjem svih prisutnih, glavna tema bile je ona kako još više afirmirati čakovečki sport u 2013. I narednim godinama.

Josip Freiler
Snimio Zlatko Premuš

Izvor: 3015