Sport 07.01.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

LAUREATI FILIP UDE, TIJANA TKALČEC, KUGLAČI I TENISAČICE

PROGLAŠENI NAJBOLJI SPORTAŠI GRADA ČAKOVCA ZA 2009. GODINU

Proglašenjem najboljih sportaša i ekipa 2009. godine i uručivanjem posebnih priznanja nekolicini sportskih klubova, u Zajednici sportova Grada Čakovca zaključili su uspješnu sportsku godinu u kojoj je postignuto niz evidentnih rezultata, unatoč financijskim problemima. Još je jednom dokazano da u Gradu Čakovcu ima niz sportskih talenata, također i niz entuzijasta koji u klubovima rade.
O svemu tome veliki broj prisutnih u dvorani Scheier obavijestio je i upoznao ih predsjednik Zajednice sportova Bojan Ružić. Svečanosti su prisustvovali čakovečki gradonačelnik Branko Šalamon koji je s Bojanom Ružićem uručio priznanja najboljima i prisutnima se obratio biranim riječima, njegov zamjenik Veselin Biševac, zamjenik međimurskog župana Matija Posavec, predsjednik Gradskog vijeća Gordan Vrbanec, predsjednik Zajednice sportova Međimurja Miljenko Topličanec.
Kroz program u kojem su sudjelovali mladi glazbene radionice čakovečke Gimnazije profesionalno je vodio Dejan Buvač, a svečanost je završena kratkim druženjem svih sudionika i razgovorima o boljem međimurskom sutra u 2010. godini. U ime nagrađenih zahvalio je najbolji hrvatski gimnastičar i sportaš u 2008. godini Filip Ude, a o najboljima i priznanjima odluku je donio Izvršni odbor Zajednice sportova Grada Čakovca.
Zabilježio Josip Freiler
Snimio Zlatko Premuš

NAJBOLJI... NAJBOLJI...
■ Sportaš – Filip Ude (Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan); 2. mjesto u vježbi na tlu na Mediteranskim igrama u Pescari, 3. mjesto u vježbi na tlu Svjetski kup Maribor, 1. mjesto i prvak Hrvatske za 2009. godinu u vježbi na konju s hvataljkama.
Nominirani su još bili: Marin Šuica (tenis), Krešimir Štrukelj i Goran Cmrečak (streličarstvo), Nenad Vrbanec (plivanje osoba s invaliditetom), Luka Vlahek (badminton) i Mirko Hižman (atletika).
■ Sportašica – Tijana Tkalčec (GK Marijan Zadravec Macan); 2. mjesto ukupni poredak svjetske rang liste u preskoku, 2. mjesto u vježbi preskoka na SK u Osijeku, 3. mjesto na istoj spravi na SK u Dohi, 1. mjesto i prvakinja Hrvatske u vježbi preskoka, 2. mjesto na prvenstvu Hrvatske u vježbi na gredi, ručama i tlu.
Nominirana je još bila i Marija Hižman (atletika).
■ Momčad – seniorska momčad Kuglačkog kluba “Željezničar” Čakovec; 1. mjesto i naslov prvaka Druge kuglačke lige 2008./09., 1. mjesto u kvalifikacijama za ulazak u Prvu ligu, novi i stabilni prvoligaš.
Nominirani su bili i Seniorska ekipa Streličarskog kluba “Katarina Zrinska” Čakovec, Badmintonski klub “Međimurje” Čakovec, Rukometni klub “RKA*IPC” Čakovec.
■ Ekipa – Seniorke Tenis kluba “Franjo Punčec” Čakovec; 4. mjesto na ekipnom prvenstvu Hrvatske.
Nominirana je bila i seniorska ekipa Ženskog rukometnog kluba “Zrinski” Čakovec.
- - - -
Priznanja Zajednice sportova Grada Čakovca: Kuglački klub Čakovec (40 godina djelovanja), Košarkaški klub “Čakovec” (10 godina djelovanja), Karate klub Globus Čakovec (35 godina djelovanja), Rukometni klub MKA*IPC Čakovec (60 godina djelovanja).
Priznanje za sudjelovanje u sportskim kampovima – II. osnovna škola Čakovec (najsportskija škola u Čakovcu, škola s najvećim postotkom sudionika u sportskim kampovima).

Izvor: 2854