Sport 27.01.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

Proglašeni najbolji sportaši i ekipe grada Čakovca

Kraj siječnja u Zajednici sportova grada Čakovca rezerviran je za svečanost proglašenja najboljih sportaša i ekipa Grada Čakovca za 2010. godinu. Svečanosti je u reprezentativnim prostorima zgrade Scheier u Čakovcu prisustvovao velik broj sportaša i sportskih djelatnika, zamjenik međimurskog župana Matija Posavec, čakovečki gradonačelnik Branko Šalamon i njegov zamjenik Veselin Biševac, najbolje pak su sportaše i momčadi ovaj put tajnim glasanjem izabrali Izvršnog odbora Zajednice sportova grada Čakovca, novinari lokalnih medija i radijskih postaja te redakcije Sportskih novosti.
O sportu, njegovim uspjesima i problemima u gradu Čakovcu prisutne je obavijestio i ujedno ih u ime Zajednice sportova grada Čakovca pozdravio, njezin predsjednik Bojan Ružić koji je s čakovečkim gradonačelnikom Brankom Šalamonom koji se je također obratio prisutnima, podijelio priznanja.
■ Najboljim sportašem grada Čakovca za 2010. godinu proglašen je FILIP UDE, član čakovečkog Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan, srebrni olimpijac, višestruki državni prvak i reprezentativac, u prošloj godini 5. na Svjetskom prvenstvu u vježbi na konju s hvataljkama.
Za najboljeg sportaša bili su nominirani i Tomislav Pintarić i Danijel Bračko (Atletski klub Međimurje Čakovec), Marin Šuica (Tenis klub Franjo Punčec Čakovec) te Krešimir Štrukelj i Goran Cmrečak (Streličarski klub Katarina Zrinska Čakovec).
■ Najbolja sportašica Grada Čakovca za 2010. godinu dolazi također iz čakovečkog Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macana. To je TIJANA TKALČEC, također reprezentativka i višestruka državna prvakinja, u 2010. godini prva na rang listi Svjetskog kupa discipline preskok. Nominirane su bile i Melani Kraljić (Atletski klub Međimurje Čakovec), Ivana Lisjak (Tenis klub Franjo Punčec Čakovec) te Vanda Kipke i Marija Rojko (Streličarski klub Katarina Zrinska Čakovec).
■ Za najbolju momčad proglašena je seniorska momčad RUKOMETNOG KLUBA MEĐIMURJE ČAKOVEC, u prošlom prvenstvu 4. u Premier rukometnoj ligi Hrvatske, polufinalist Kupa Hrvatske i sudionik 3. kola Challange cupa u Europi.
Nominirane su bile i momčadi Atletskog kluba Međimurje Čakovec, Streličarskog kluba Katarina Zrinska Čakovec i par Badmitonskog kluba Međimurje Čakovec Luka Vlahek-Matija Hranilović.
■ Najboljom ekipom proglašena je ekipa ŽENSKOG RUKOMETNOG KLUBA ZRINSKI ČAKOVEC, u prošloj godini kadetski prvak Hrvatske i 4. nakon prvog dijela prvenstva Druge lige sjever kao novajlija u Ligi.
Nominirana je bila i ekipa kadetkinja Streličarskog kluba Katarina Zrinski Čakovec.
Pripremio Josip FREILER
Snimio Zlatko Premuš

PRIZNANJA MLADIMA I JUBILARCIMA
Po prvi put ove godine u Zajednici sportova nagradili su priznanjima i mlade perspektivne sportaše, dobili su ih: Stela i Paula Posavec, kadetske reprezentativke Hrvatske i posmrtno nakon minute šutnje, Marin Šuica, juniorski reprezentativac Hrvatske i 1. na rang listi juniora Hrvatske i Europe 2010. godine.
Također su uručena i priznanja klubovima koji su tijekom 2010. godine slavili jubileje: Nogometnom klubu Čakovec za 90 godina djelovanja (u klubu taj jubilej nažalost nisu obilježili, a riječ je o najstarijem nogometnom klubu Međimurja o.a.), Streljačkom klubu Čakovec za 60 godina djelovanja, te Rukometnom klubu Info-star Čakovec, Stolnoteniskom klubu MSCT Nostro Čakovec, Košarkaškom klubu Mladost Ivanovec i Košarkaškom klubu Globetka Čakovec svima za 10 godina djelovanja.
U ime nagrađenih zahvalio je Filip Ude, a svečanost je završena kratkim druženjem svih sudionika i razgovorima kakao u ovim teškim uvjetima ipak u 2011. godini unaprijediti sport u Gradu Čakovcu i Međimurju.

Izvor: 2909