Sport 28.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:02.

Proglašeni najbolji sportaši općine Nedelišće

Damira Bujan, Gabrijel Stojanović, atletičarke i odbojkaši proglašeni laureatima

Općina Nedelišće proglasila je svoje najbolje sportašice i sportaše u 2013. godini. Svečanost je održana u multimedijalnoj dvorani Mesapa u Nedelišću, a odazvao joj se veliki broj sportskih djelatnika i sportaša te akteri društvenog života Općine i Županije. Sportaše su pozdravili i čestitke uputili načelnik predsjednik Općinskog vijeća Mladen Posavec, Općine Nedelišće Darko Dania i njegovi zamjenici Ivanka Novak i Željko Kacun, a dodjeli se odazvao predsjednik županijske Skupštine Mladen Novak, tajnik Zajednice sportova MŽ Saša Fegeš i drugi.
Najboljom je sportašicom proglašena Damira Bujan, karatistica Kluba Međimurje iz Nedelišća. Ona je studentska prvakinja Hrvatske, seniorska prvakinja Hrvatske, sedma na Europskom prvenstvu u Budimpešti lani. Damira je stalna članica nacionalne selekcije i kategorizirana sportašica prema Hrvatskom olimpijskom odboru.
Gabrijel Stojanović je najbolji sportaš. Član je Atletskog kluba Nedelišće, a iza njega su brojne utrke na 400 i 800 metara. Osvajač je seniorskih utrka na dvoranskim prvenstvima u zemlji, među najboljim je trkačima Europe s rezultatom 49,90 sekundi na 400 metara. Ispunio je normu za nasutp na Svjetskom prventvu i EYOF-u, a u Europi je na sjajnoj devetoj poziciji.
Najbolja ženska sportska ekipa su atletičarke seniorke Atletskog kluba Nedelišće. Osvojile su broncu u finalu kupa Hrvatske za seniorke i time ostvarile najveći uspjeh kluba u 19-godišnjoj povijesti. U Hrvatskoj su petoplasirane, a one su Gabrijela Grabar, Katarina Horvat, Mihaela Horvat, Alena Hrušoci, Diana Pintarić, Tamara Hatlak, Iva Patafta, Sara Petak, Mirna Dadić, Silvija Trstenjak i Valentina Gregorinčić.
Dodijeljena i priznanja za sportske rezultate
Najbolja sportska momčad Općine Nedelišće u 2013. godini je Odbojkaški klub Međimurje - Centrometal iz Črečana. Natječu se u najvišem rangu, pa su tako u sezoni 2012./2013. osvojili šesto mjesto u Hrvatskoj. Stekli su pravo da u ovoj sezoni nastupaju u Top-ligi najboljih šest hrvatskih momčadi. Ovu polusezonu završili su kao četvrta momčad u državi, što je najviši plasman u povijesti kluba na kraju polusezone ili sezone. Odbojkašku momčad godine čine Marin i Tomica Posavec, Ivan Kovač, Kristijan Gotal, Pero Križanović, Dražen Vincek, Ivan Kurteš, Aleksej Makarov, Marijan Palinkaš, Mišo Petran, Antonio Čičković, Miroslav Vabec, Tomica Puđa, Marko David, Deni Vuk, Ivan i Karlo Novak, Danijel Kopačević, Karlo Kocijan i Vanja Marciuš, s trenerom Jadrankom Kirićem.
U ime najboljih sportašica i sportaša, prigodnim se riječima obratila najbolja sportašica Damira Bujan. Zahvalila je na podršci svima - od trenera i roditelja do zajednice i lokalne samouprave. Istom su zgodom dodijeljena i priznanja za iznimne sportske rezultate, a primili su ih Tena Korunić (Teniski klub C LAB Slakovec), Katarina Horvat i Dino Železnjak (Atletski klub Nedelišće), Lucija Lesjak, Luna Hamer, Leon Marciuš i Neven Kućan (Karate klub Međimurje, Nedelišće) te Luka Vrbanec (Kickboxing klub 300, Čakovec). Priznanje za istaknute sportske rezultate dodijeljeno je i sportskom djelatniku Franji Ciglariću iz Karate kluba Međimurje, Nedelišće.
Čestitali su im načelnik Općine Nedelišće Darko Dania i predsjednik Općinskog vijeća Mladen Posavec. U prigodnom su programu nastupile članice Ženske pjevačke skupine KUU-a Seljačka sloga, u pratnji tamburaša. Otpjevale su Od Središća do Podturna i Poskočicu, a mladi pjevač i tamburaš, također član Sloge, Luka Topolnjak otpjevao je skladbu Ki su dečki.

Aleksandra Ličanin

Izvor: 3070