Sport 16.02.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

PROGLAŠENI NAJSPORTAŠI GRADA PRELOGA

Najuspješnijim sportašima Grada Preloga za 2010. godinu 12.v veljače u preloškom Domu kulture proglašeni su mladi ribič Alan Perko, člna SRD Glavatica Prelog, a u konkurenciji ekipa najsportaši su igrački Košarkaškog kluba Prelog.
Junior Glavatice A. Perko viceprvak je države u pojedinačnom plasmanu čime je stekao status hrvatskog reprezentativca i u ovoj godini. Juniorska ekipa Glavatice (uz Perka je čine Robert Janković i Alen Lehkec) prvaci su Kupa Hrvatske u prošloj godini.
Košarkaši preloškog kluba su proteklu sezonu rezultatima učinili najznačajnijom i najuspješnijom u klupskoj povijesti. Seniori su osvojili 1. mjesto u B 1 košarkaškoj međužupanijskoj ligi sjever te ostvarili pravo nastupa u drugom hrvatskom košarkaškom razredu.
Naslov prvaka pod vodstvom trenera Vedrana Šarića osvojili su: Filip Halić, Darko Lesar, Franjo Mikec, Lino Pustić, Ivica Blažona, Dino Hajdinjak, Saša Janković, Boris Jambrošić, Darko Ciglar, Matija Poredoš, Mario Poljak, Marko Blažeka, Dado Šolja, Marko Brdar, Marko Ciglar te juniori Luka Lukačić, Franjo Pongrac, Stjepan Zadravec, Marko Blažeka i Neven Podvezanec.
PRIZNANJA
Priznanja su u ime Zajednice sportskih udruga Grada Preloga dodjeljena i sljedećim sportskim djelatnicima: Matiji Poredošu iz Čehovca za zasluge u razvoju košarke, zatim Ivici Slavičeku i Dominiku Mihociju iz Čukovca za zasluge za razvoj nogometa, Robertu Verliju iz Cirkovljana također za zasluge u razvoju nogometa, dok je za zasluge za promociju kajakaštva primio Dražen Novak iz Preloga.
Za izuzetne sportske rezultate priznanje i poklon je uručen najboljoj hrvatskoj kadetkinji na 60 metara, atletičarki Mateji Jambrović iz Draškovca koja je za AK Međimurje samo tijekom 2010. godine osvojila 14 medalja! Matejini uspjesi daleko nadilaze sva preloška sportska postignuća otkada se u novije vrijeme proglašavaju najsportaši ovog grada, no slijepa pravila kažu da je sjedište Matejinog kluba u Čakovcu te ne može biti proglašena najsportašicom Preloga.
Uz Mateju priznanja za rezultate su dodijeljena i nogometašima iz ČSK Čehovec, a Triatlon klubu Međimurje za razvoj sporta. Priznanje za izuzetne rezultate u radu s mladima primio je i predani sportski pedagog i zaljubljenik u rukomet Božidar Žegarac.
(žd)
Snimio D. Lesar

Izvor: 2912