Sport 23.02.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

Proglašeni najsportaši Nedelišća

Priznanja Damiri Bujan, Damiru Posavcu, karatisticama i odbojkašima

U multimedijalnoj dvorani Mesapa u Nedelišću 18. veljače proglašeni su najbolji sportaši, sportašice, momčadi i ekipe za 2010. godinu na području Općine Nedelišće. Također su dodijeljena priznanja sportašima koje se smatra zaslužnima za promidžbu općine Nedelišće. Uručio ih je načelnik Mladen Horvat poručujući da će sport i njegovi protagonisti i dalje imati podršku lokalne samouprave.
Za promidžbu općine Nedelišće priznanja su dobili trener Nogometnog kluba Sloboda Slakovec Stjepan Petek, Kristijan Lesjak iz Karate kluba Međimurje Nedelišće, Josip Cmrečnjak iz Tenis kluba C Lab Slakovec te Željko Kolarić iz Karate kluba Nedelišće. Komisija za izbor najboljih sportaša i ekipa općine Nedelišće je na temelju pristiglih kandidatura i uspjeha pojedinaca i sportskih kolektiva donijela zaključak o proglašenju najboljih. Nagrađenima su priznanja uručili načelnik Horvat, njegov zamjenik Vitomir Kirić i predsjednik Općinskog vijeća Željko Kacun.
Najbolja sportašica za 2010. u općini Nedelišće je Damira Bujan iz Karate kluba Međimurje Nedelišće. Ona je prvakinja države u kategoriji mlađih seniorki do 53 kilograma, viceprvakinja države u kategoriji seniorki do 55 kilograma, stalna članica Nacionalne selekcije, osvajačica međunarodnih turnira u Milanu, Grazu i Tuzli te sportašica II. kategorije Hrvatskog olimpijskog odbora. Uime Damire Bujan, koja je bila spriječena doći na proglašenje, nagradu je primio njezin otac Dragutin. Najbolji sportaš općine Nedelišće za 2010. godinu je Damir Posavec iz Atletskog kluba Nedelišće. On je viceprvak države u skoku uvis u kategoriji mlađih seniora, prvak Hrvatske u skoku uvis u dvorani i na otvorenom u kategoriji mlađih juniora, prvak države u skoku uvis u dvorani u kategoriji starijih juniora, a bio je i treći na Prvenstvu Hrvatske na otvorenom u kategoriji starijih juniora.
Najboljom ženskom ekipom za 2010. proglašena je ekipa Karate kluba Nedelišće u sastavu: Ivana Goricaj, Maša Martinović, Damira Sutnjak i Ines Strahija predvođene trenerom Zoranom Topolnjakom. Djevojke su osvajačice zlata na Seniorskom karate prvenstvu Hrvatske.
Muška ekipa koja je proglašena najboljom na području općine Nedelišće u prošloj godini je momčad Odbojkaškog kluba Međimurje Centrometal iz Črečana. Osvajači su 8. mjesta u sezoni 2009./2010. u odbojkaškoj 1.A ligi, sudionici četvrtfinala Kupa Hrvatske i osvajači Kupa Međimurja. U jesenskom dijelu prvenstva 2010./2011. u Hrvatskoj Superligi osvajaju 4. mjesto. Momčad čine: Dario, Marin i Tomica Posavec, Mišo Petran, Dino Harambašić, Tomica Puđa, Marko David, Marijan Palinkaš, Aleksej Makarov, Miroslav Vabec, Ivan Kovač, Spasoje Todorović, Mario Grubišić i Marko Krečak, a vode ih Josip Treska i Kole Mihajlov.
U prigodnom programu kojim je praćeno proglašenje najboljih sportašica i sportaša nastupili su članovi Muške vokalne skupine zbora Josip Vrhovski iz Nedelišća.
Aleksandra Ličanin

Izvor: 2913