Sport 25.02.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

Proglašeni najsportaši Nedelišća

Općina Nedelišće poznata je i priznata po nizu odličnih sportskih rezultata, također i brizi za sport i tim povodom svake godine na prigodnoj svečanosti proglašavaju najbolje. Jednoglasnu odluku o izboru najboljih sportaša donijeli su članovi Odbora društvenih djelatnosti (predsjednik Željko Kacun) te načelnik i njegov zamjenik Mladen Horvat i Darko Dania. Svečanost je održana u prostorijama MESAP-a Nedelišće, popraćena je uspjelim programom članova KUU Seljačke sloge Nedelišće, a program je znalački vodio Dejan Buvač. Uz načelnika Mladena Horvata koji se biranim riječima obratio prisutnim sportašima i sportskim djelatnicima i dijelio priznanja, svečanosti su bili nazočni i njegovi zamjenici Darko Dania i Vitomir Kirić, predsjednik Općinskog vijeća Željko Kacun, predsjednik Zajednice sportova Međimurja Mato Kljajić i predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Stevo Tkalačec.
• Najboljim sportašem Općine Nedelišće za 2012. godinu proglašen je Damir Posavec, član Atletskog kluba Nedelišće, državni prvak na 110 metara prepone mlađih seniora i 3. mladi senior Hrvatske u skoku u vis.
• Najboljom sportašicom općine za proteklu godinu proglašena je Adisa Gergić, članica Karate kluba Međimurja Nedelišće, državna viceprvakinja uzrasta borbe poluteške kategorije.
• Najbolja momčad 2012. godine su nogometaši NK “Slobode” Slakovec, članovi 1. ŽNL, pobjednici Kupa Međimurja, sudionici završnice hrvatskog kupa, kluba s 50-godišnjom tradicijom, a najboljom ekipom protekle godine proglašena je ženska ekipa Atletskog kluba Nedelišće, 5. na finalu ekipnog prvenstva Hrvatske za seniorke.
• Na svečanosti su za iznimne rezultate u 2012. godini uručena posebna priznanja mladim sportašima, primili su ih: Dino Želežnjak, Mihaela Horvat i Gabrijela Grabar, svi iz Atletskog kluba Nedelišće, a dodijeljena su i priznanja zaslužnim sportskim djelatnicima: Anđelku Florjaniću iz Nogometnog kluba Pušćine, te Stjepanu Špirancu i Josipu Zanjku iz Nogometnog kluba Nedelišća. Na priznanjima se u ime nagrađenih biranim riječima zahvalila Adisa Gergić, a svečanost je završena kratkim druženjem svih prisutnih.
Zabilježio Josip Freiler
Snimio Zlatko Premuš

Izvor: 3018