Sport 24.08.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

PUNČEC OPEN: Pobjednik Toni Androić

Završnim susretom u subotu na terenima Teniskog kluba Franjo Punčec u Čakovcu okončano je deveto izdanje međunarodnog teniskog turnira za seniore.
Turnir je od 2003. godine uvršten u kalendar Svjetske teniske federacije ITF i bodovan je za ATP rang-listu. Na turniru koji je odigran od 13. do 20. kolovoza nastupilo je 68 igrača iz trinaest država. U kvalifikacijama su igrala 44 igrača, dok su se u glavnom turniru 32 igrača borila za pobjedu, odnosno 17 ATP bodova, koliko osvaja pobjednik (finalist 9 bodova itd.), ali i što veći udio u nagradnom fondu koji je iznosio 10.000 USD.
Na turniru nije bilo većih iznenađenja (možda tek plasman vječitog Kreše Ritza u četvrtzavršnicu). Među osam najboljih plasirala su se šestorica nositelja: Toni Androić, Mislav Hižak i Dino Marcan iz Hrvatske, Bjorn Propst iz Austrije, Tomislav Brkić iz BiH i Blaž Rola iz Slovenije. Prvi nositelj turnira Toni Androić iz Hrvatske, 407. igrač s ATP rang liste stigao je do finala uvjerljivo bez izgubljenog seta. Drugi sudionik finala (drugi nositelj na turniru) Dino Marcan (479. ATP) odigrao je na turniru nekoliko težih susreta, u tri seta protiv Mate Pavića u prvom kolu i Marina Draganje u četvrtfinalu. Finalni susret održan je u subotu pred velikim brojem ljubitelja tenisa.
U susretu prepunom dobrih poteza s jedne i druge strane bolji je bio Toni Androić i pobijedio uvjerljivo rezultatom 6:4 6:1. Nagrade finalistima uručili su Josip Sabolek, predsjednik Kluba, i Darko Babić direktor turnira.
Valja istaknuti već poslovično odličnu organizaciju turnira za koju su svi sudionici i službene osobe imali samo pohvale. Glavni pokrovitelj turnira je Grad Čakovec, što pokazuje da je i sredina prepoznala značaj „futures“ turnira koji je izvrsna promocija za Grad budući da svake godine ugosti stotinjak sudionika iz čitavog svijeta.
No, u sportskom, teniskom smislu, najveći značaj „futuresa“ je u tome što daju priliku mladim igračima, posebice hrvatskim, za osvajanje ATP bodova i tako olakšavaju prelazak iz juniorskog u profesionalni, seniorski tenis.

Izvor: 2939