Sport 21.07.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Puno igrača na pripremama NK "Međimurje"

Nogometaši Međimurja počeli su s pripremama za novu prvenstvenu sezonu koja najvjerojatnije počinje 20. kolovoza. Nakon što su se igračima obratili direktor kluba Stjepan Hamonajec i trener Miljenko Dovečer, odmah je počeo prvi i vrlo zahtjevni trening. Ono što je najinteresantnije s početka priprema je da im prisustvuje velik broj mladih domaćih igrača, iz Škole nogometa, ali i okolnih uglavnom međimurskih klubova. Neki su na probi, neki će nakon određenog vremena dogovorno u druge klubove, prvenstveno u Čakovec.
- Dogovorili smo da će kostur ekipe činiti uglavnom domaći, mladi igrači, nema zbog toga ništa čudnoga što ih se na prvom treningu okupilo toliko, rekao nam je u kratkom razgovoru trener Miljenko Dovečer koji s pomoćnicima Darkom Stamenkovićem i Hrvojem Goričancem vodi treninge i pripreme.
- Pripreme ćemo kompletno odraditi u Čakovcu, imamo dobre uvjete za rad, a uštedjet ćemo i financijski. Trenirat će se svakodnevno, tjedno ćemo odraditi 8-9 treninga i odigrati jednu ili dvije pripremne utakmice. Tijekom priprema iskristalizirat će se najbolji sastav, neki će igrači otpasti, neki dogovorno ići u druge klubove, ovih dana treninzima će se priključiti još neki s kojima pregovaramo, sada još nije definirat konačan sastav, ukratko u prvenstvo ćemo startati s 20 igrača i 2 vratara, završio je Dovečer i obavijestio nas je s imenima igrača koji su počeli pripreme. Na tom su popisu: Bešenić, Božak i Tizaj - vratari, Kovačić, Petak, M. Antonović, Pintarić, Vuk, Makar, Dodlek, Novko, Pušić, Habuš, Šarić - obrana, Levačić, Begović, Garba, Bobičanec, Barat, Marčinković, D. Antonović, Vadlja, Tomašek, Jakšić - vezni igrači, te Dimitrijević, Puclin, Marčec, Štorga, Šegović - napadači.
Iz kluba je za sada sigurno otišao Andre Silva, najvjerojatnije i Cicero Lima, Jambrušić, Vitas, Vuka, Kokot, Suntešić, Jukić i Ćosić, iako postoji mogućnost da neki od njih nakon dogovora ostanu. Također smo dobili spisak utakmica iz kojeg je vidljivo da je ona s mladom u-20 reprezentacijom Hrvatske dogovorena za 21. srpnja otpala, ostale ostaju, a to znači: 16. srpnja u Koprivnici sa Slaven Belupom, 23. srpnja u Ludbregu s Podravinom, 26. srpnja s Bjelovarom u Čakovcu, 30. srpnja s Čakovcem, 2. kolovoza sa Zelinom najvjerojatnije u Čakovcu. Iza toga 4. kolovoza s Ormožom u Čakovcu, 6. kolovoza u Sesvetama s Croatia Sesvetama, pa 9. kolovoza s Naftom Lendava u Čakovcu, te konačno 13. kolovoza u Dugom Selu.
Josip Freiler

Izvor: 2934