Sport 19.05.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

RAFTING KUP MURA 2010.

Ovogodišnji Rafting kup Mura, tradicionalna edukativno-natjecateljska i ekološka akcija srednjih škola Međimurske županije, održan je po izuzetno lošem vremenu, ali ni kiša ni hladnoća koje su cijeli dan pratile dvjestotinjak sudionika Kupa u dvadesetak čamaca, niti Mura čiji je vodostaj rastao na očigled, nisu pokvarile dobro raspoloženje raftingaša.
Ovogodišnji start Kupa bio je točno u podne kod broda u Podturnu gdje su raftingaše ispratile podturenske pjevačice, a prva stajanka bila je samo nekoliko kilometara nizvodno, kod broda u Novakovcu. Tu su se za pokisle ekipe, uz zakusku, pobrinuli ribiči ŠRD-a “Ostriž” Novakovec, a sjajan doček bio im je priređen i na Muri kod Dekanovca i Domašinca. Budući da je rafting, osim edukativnog i ekološkog, imao i svoj natjecateljski dio, ekipe šest međimurskih srednjih škola svojski su zapele u natjecanjima u brzom svladavanju dionica i sportsko-zabavnim igrama.
Na kraju je ukupnu pobjedu odnijela Gospodarska škola Čakovec, drugo mjesto pripalo je Graditeljskoj, a treće Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec. Nagrade za najbolje rezultate, na prostoru restorana Zelengaj kod graničnog prijelaza Goričan, gdje je bio i cilj 20 kilometara duge vožnje Murom, dodijelio je čakovečki gradonačelnik Branko Šalamon, predsjednik Organizacijskog odbora ovogodišnjeg raftinga. Među brojnim sudionicima primijetili smo i ekipu iz Ljubuškog, na čelu s predsjednikom tamošnjeg turističkog klastera Davorinom Medićem, a našli su se tu i prijatelji iz Poljske i Mađarske. Medić je bio oduševljen organizacijom, što nije niti čudno jer je sve savršeno odrađeno. Velike zasluge za to idu i Miodragu Novoselu, direktoru GP-a Ekom koje je bilo provedbeni organizator, ali i ekipi iz PU međimurske te pratećim službama. Nije bilo niti najmanjeg incidenta, a po prvi put, otkad se rafting vozi, nitko od sudionika nije završio u Muri.

V.Trstenjak

Izvor: 2873