Sport 14.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:02.

REKREACIJA: Veri Sršan godišnja nagrada

U Sportskom centru Aton u Nedelišću održana je Redovna godišnja skupština MSSR-a “Sport za sve”. Nakon što je Danica Korunić, predsjednica saveza, izvjestila nazočne o svemu što je ostvareno tijekom minule godine, a toga je bilo zaista mnogo, članovi skupštine jednoglasno su prihvatili sva izvješća o radu i financijama za 2013. godinu, kao i Plan rada i Financijski plan za 2014. godinu. Kako je ovo bila ujedno i izborna skupština, članovi skupštine ponovo su iskazali povjerenje Danici Korunić koja će i u narednom razdoblju obnašati dužnost predsjednice. Uz nju, u UO izabrani su i Danica Glad, Nada Hoblaj, Gordana Hunjadi, Danijela Škrobar, Magdalena Špicar Marcijuš i Marijan Vugrinčić. U Nadzorni odbor izabrane su Sandra Buhin, Ljiljana Šipuš i Vera Sršan.
■ Na svečanom dijelu skupštine i ovom su prilikom podijeljena priznanja i medalje istaknutim pojedincima i organizacijama za značajan doprinos, skrb, unapređenje, promidžbu i razvitak sportske rekreacije u Međimurju tijekom 2013. godine. Odlukom Upravnog odbora - godišnju nagradu - medalju za razvoj i unapređenje sportske rekreacije ove je godine dobila Vera Sršan iz Mačkovca. Diplome za uspješnu organizaciju i provođenje raznih aktivnosti dodijeljene su Udrugama sportske rekreacije “Sport za sve” Mursko Središće, Sveti Juraj na Bregu, Plešivica i Udruzi žena Donji Hrašćan. Posebna priznanja za dosadašnji rad dobili su USR-e “Sport za sve” Mursko Središće, Sveti Juraj na Bregu, Šenkovec te Udruga žena Macinec.
■ Po prvi put Savez je dodijelio i jednu zajedničku nagradu, a za svoj dosadašnji rad na razvoju i unapređenju sportske rekreacije primili su je bračni par Ljiljana i Valentin Šipuš iz Male Subotice. A za kontinuirano praćenje i objavljivanje priloga o svim aktivnostima sportske rekreacije, kako na lokalnom tako i na županijskom i državnom nivou te doprinosu bolje informiranosti građana i popularizaciji sportske rekreacije, posebno priznanje dodijeljeno je i Listu MEĐIMURJE. (vš)

Vera Sršan - sportski život

Vera Sršan članica je USR-a “Sport za sve” Mačkovec na čiji je prijedlog i dobila priznanje. Tijekom životnog sportskog vijeka bavila se od 14. godine rukometom te tako zavoljela sportski život. Gotovo 18 godina igrala je rukomet u Čakovcu, u Zrinskom i MTČ-u Čakovec.
Nakon aktivnog bavljenja rukometom igrala je za veteranke u rodnom Čakovcu, a istovremeno se rekreirala pod vodstvom Borisa Cizara.
Preselivši se u Mačkovec, gdje nije do tada bilo sportske rekreacije, na njezinu inicijativu i inicijativu nekolicine žena Mačkovca, krenulo se u razgovore za osnivanjem udruge u Mačkovcu, tako da je njezina velika zasluga za osnivanjem USR Sport za sve Mačkovec, davne 2003. godine. Na početku je bila blagajnica, a nakon 3 godine izabrana je za predsjednicu udruge te se na toj dužnosti sada već nalazi u trećem mandatu.

Izvor: 3072