Sport 05.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

Rekreativke D. Hrašćana prvakinje Hrvatske

Udruga žena Donji Hrašćan pobjednik je 9. hrvatskog festivala sportske rekreacije žena, koji je u subotu, 16. studenog, održan u sportskoj dvorani srednje škole u Ivancu. Tako su rekreativke iz Donjeg Hrašćana, sa samo 4 boda prednosti, prekinule fantastični niz rekreativki Murskog Središća koje su čak 8 puta uzastopno bile prvakinje države. Festival je održan pod pokroviteljstvom Varaždinske županije i grada Ivanca, a otvorio ga je ministar Znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.
Na odlično provedenom natjecanju, što su ga zajednički organizirali Hrvatski savez sportske rekreacije “Sport za sve” i Društvo za sportsku rekreaciju Lančić - Knapić, natjecalo se više od 350 rekreativki u 33 ekipe iz Karlovačke, Koprivničko-križevačke, Međimurske, Osječko-baranjske, Šibensko-kninske, Varaždinske, Vukovarsko-srijemske i Zadarske županije te iz grada Zagreba. Natjecanja su se odvijala u 6 rekreativnih disciplina (viseća kuglana, pikado, vođenje nogometne lopte, bacanje loptice u koš, nošenje jajeta u žlici i bacanje kolutova).
Prvo mjesto u ukupnom poretku osvojila je Udruga žena Donji Hrašćan (Nada Branilović, Laura Bunc, Anamarija Drk, Valentina Jurčec, Zdenka Kolarić, Sanja Novak - voditeljica ekipe, Danica Mihalec, Mihaela Sabol, Katarina Setnik i Marija Vidović) sa 257 bodova, 2. mjesto zauzela je ekipa USR Sport za sve Mursko Središće (Natalija Brodar, Danica Frančić, Biserka Kozar, Darinka Krklec, Suzana Liklin, Marina Rajf, Nadica Trstenjak, Sanja Trstenjak-Jambrešić, Verica Trupković i Anica Varga - voditeljica ekipe) sa 253 boda, a 3. mjesto osvojila je ekipa USR Sport za sve Mala Subotica (Jasna Agejev, Vesna Halić, Tanja Horvat, Marija Jančec, Marija Matić, Rozalija Mihalic, Slavica Perenc, Darinka Smrtić, Marija Šegović, Monika Šipuš i Ljiljana Šipuš - voditeljica ekipe) sa 240 bodova.
Od ostalih međimurskih ekipa USR Sport za sve Mačkovec osvojila je šesto, a Udruga žena Palovčanke iz Palovca sedmo mjesto. Ekipa Donjeg Hrašćana bila je najbolja u bacanju kolutova i nošenju jajeta u žlici, a treća mjesta osvojile su u visećoj kuglani i vođenju lopte nogom. Mursko Središće pobijedilo je u pikadu i bacanju loptice u koš, druge su bile u bacanju kolutova i vođenju lopte nogom, a treće u nošenju jajeta u žlici. Rekreativke Male Subotice osvojile su druga mjesta u pikadu i nošenju jajeta u žlici. Tri najbolje ekipe u svakoj disciplini nagrađene su peharima, a natjecateljice medaljama organizatora, dok su tri prvo plasirane ekipe u ukupnom poretku dobile pehare Hrvatskog saveza sportske rekreacije. Druženje uz večeru, proglašenje pobjednika, podjela medalja i pehara, te dobru zabavu uz glazbeni sastav Faringaši, održano je u restoranu KTC Ivanec.
Tekst i foto
Valentin Šipuš

Izvor: 3058