Sport 10.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

Rekreativke M. Središća ponovo najbolje

Rekreativke iz Murskog Središća ponovno su najbolje u Međimurju. Nakon što su 6 puta za redom bile prvakinje Međimurja, prošle godine titulu su im otele rekreativke iz Mačkovca, no minule subote sve se vratilo na staro. Koliko su Središćanke bile dominantne na ovom natjecanju dovoljno govori podatak da su pobijedile u čak 5 od 6 disciplina. Ovogodišnji 18. međimurski festival sportske rekreacije žena, održan je u Donjem Hrašćanu a zajednički su ga organizirali Udruga žena Donji Hrašćan i Međimurski savez sportske rekreacije “Sport za sve”. Festival je održan pod pokroviteljstvom Međimurske županije, općine Donji Kraljevec i mjesnog odbora Donji Hrašćan. Prije samih natjecanja sve sudionice pozdravili su Sandra Herman, zamjenica župana, Miljenko Horvat, načelnik općine D. Kraljevec, Sanja Novak, predsjednica UŽ D. Hrašćan i Laura Bunc, predsjednica MO D. Hrašćan. U prigodnom programu nastupile su mažoretkinje općine Donji Kraljevec i članice pjevačkog zbora KUD-a Goričan. Deset minutno zagrijavanje vodila je Biserka Rok, a po lijepom i ugodnom vremenu natjecanja su održana na igralištu NK Borac.
• U 6 rekreativnih disciplina natjecalo se 18 ekipa s više od 200 rekreativki iz Brezja, Donjeg Hrašćana (2 ekipe), Donjeg Vidovca, Dunjkovca, Mačkovca, Male Subotice, Murskog Središća (tri ekipe), Palovca (2 ekipe), Plešivice, Pušćina, Svete Marije (dvije ekipe), Strahoninca i Šenkovca. Nakon dvosatnog natjecanja postignuti su sljedeći rezultati: najbrže u vođenju lopte rukom bile su rekreativke Male Subotice, drugo mjesto pripalo je Mačkovcu, dok je treća bila prva ekipa Donjeg Hrašćana. Najpreciznije u pikadu bile su članice prve ekipe Murskog Središća, druga je bila ekipa Donjeg Vidovca, dok je treće mjesto osvojila druga ekipa Svete Marije. Prvo mjesto u visećoj kuglani osvojila je prva ekipa Murskog Središća ispred prve i druge ekipe Svete Marije. Članice prve ekipe Murskog Središća pobijedile su i u bacanju loptice u koš, druge su bile članice prve ekipe Palovca dok je treće mjesto osvojila druga ekipa Murskog Središća. Kroz tunel loptu su najbrže sprovele članice prve ekipe Murskog Središća, drugi je bio Mačkovec, a treća Mala Subotica. U disciplini vođenje lopte nogom prvo mjesto opet je osvojila prva ekipa Murskog Središća ispred Male Subotice, dok je prva ekipa Donjeg Hrašćana bila treća.
• Zbrajanjem bodova po osvojenih po disciplinama proglašeni su i najbolje ekipe u ukupnom poretku. Prvo mjesto s čak 170 bodova osvojila je prva ekipa Murskog Središća (Natalija Brodar, Danica Frančić, Biserka Kozar, Suzana Liklin, Marina Rajf, Sanja Trstenjak-Jambrešić, Verica Trupković i Anica Varga -voditeljica ekipe). Drugo mjesto osvojila je ekipa Male Subotica (Jasna Agejev, Vesna Halić, Marija Jančec, Marija Matić, Rozalija Mihalic, Darinka Smrtić, Marija Šegović, te Monika i Ljiljana Šipuš - voditeljica ekipe) sa 120 bodova, dok je treći bio Mačkovec (Branka Barlek, Željka Bedić, Danica Dolović Srnec, Sanja Kuhar, Verica Lesjak, Jasmina Patafta, Mirjana Rosić, Vera Sršan - voditeljica ekipe, Katarina Šardi i Elizabeta Ujlaki) sa 112 bodova. Na pobjedničkom postolju našle su se iste ekipe kao i prošle godine, s tim da su Mursko Središće i Mačkovec zamijenili mjesta dok je Mala Subotica opet bila druga. Prigodni domijenak i podjela medalja i pehara održani su u restoranu KTC u Prelogu. Veselje, uz ples i pjesmu, potrajalo je duboko u noć, a za dobar štimung pobrinuli su se Duo Suveniri.
Tekst i foto
Valentin Šipuš

Pohvale organizatorima
Na kraju valja uputiti pohvale organizatorima, kao i sucima ovog natjecanja koji su svoj posao odradili bez ikakvih zamjerki. Za suđenje su bili zaduženi Ljubica Dragović, Lidija Jambrović, Nikolina Košir, Biserka Rok, Ivan Bistrović i Mirko Špicar te Marijan Vugrinčić kao voditelj natjecanja.

Izvor: 3050