Sport 08.10.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

Rekreativke Mačkovca najbolje u Međimurju

Članice prve ekipe Udruge sportske rekreacije Sport za sve Mačkovec, nove su rekreativne prvakinje Međimurja. Ovaj veliki uspjeh ekipa iz Mačkovca ostvarila je na 17. međimurskom festivalu sportske rekreacije koji je nedavno održan u Šenkovcu. Rekreativkama iz Mačkovca uspjelo je tako zaustaviti pobjednički niz ekipe USR-a Sport za sve Mursko Središće koje su prvakinje Međimurja bile posljednjih 6 godina za redom. Po veoma lijepom vremenu, na SRC-u Gorčica u Šenkovcu sudjelovalo je više od 200 žena u 19 ekipa iz cijelog Međimurja. Odlični organizatori festivala bili su USR Sport za sve Šenkovec i Međimurski savez sportske rekreacije Sport za sve’. Festival je održan u okviru obilježavanje Europskog dana kretanja (16.-22. rujna), pod pokroviteljstvom Općine Šenkovec i Međimurske županije. Prije samih natjecanja, sve sudionice pozdravili su Vesna Korent, predsjednica organizacijskog odbora, Danica Korunić, predsjednica MSSR-a Sport za sve, Vladimir Novak, načelnik Općine Šenkovec, te Ivica Perhoč, župan Međimurske županije, koji je i otvorio ovogodišnji festival. U prigodnom programu nastupile su članice plesne skupine FLICK iz Šenkovca pod vodstvom Tanje Stojiljković, prof., te talentirana mlada gitaristica Lea Šprajc.
Desetominutno zagrijavanje prije natjecanja vodila je Lana Korunić Križarić. Nakon dobrog zagrijavanja, krenulo je natjecanje, a da sve prođe u najboljem redu, uz odlične organizatore, svoj doprinos dali su i suci Ljubica Dragović, Lidija Jambrović, Biserka Rok, Ivan Bistrović, Drago Pavleković, Mirko Špicar i Valentin Šipuš (glavni sudac) te voditelj natjecanja Marijan Vugrinčić. Natjcanje se odvijalo u 6 rekreativnih disciplina, a postignuti su sljedeći rezultati: u gađanju kolutima najviše spretnosti pokazale su članice ekipe Male Subotice, ispred Pribislavca i Brezja. U pikadu je najbolja bila prva ekipa Mačkovca, ispred Male Subotice i Pribislavca. Ekipa Plešivice bila je najpreciznija u visećoj kuglani, a drugo mjesto osvojila je ekipa DSR-a Pušćine, dok je ekipa Šenkovca bila treća. U bacanju loptice u koš pobijedila je prva ekipa Mačkovca, ispred DSR-a Pušćine, a Pribislavec je bio treći. Prva ekipa Murskog Središća bila je najbolja u vođenju lopte nogom, drugo mjesto osvojio je Mačkovec 1, a treće Donji Hrašćan. Na ovom festivalu promovirana je i nova, vrlo zanimljiva i dinamična disciplina, tzv. tunel, a najviše umijeća pokazale su članice prve ekipe Mačkovca, ispred Šenkovca i druge ekipe Mačkovca.
Zbrajanjem bodova po disciplinama, dobiven je i poredak najboljih ekipa u ukupnom poretku. Prva ekipa Mačkovca (Željka Bedić, Danica Dolović Srnec, Ljubica Golubić, Nataša Krištofić, Ksenija Mihin, Vera Sršan (voditeljica ekipe), Elizabeta Ujlaki i Snježana Vrbanec) osvojila je prvo mjesto, s ukupno osvojenih 127 bodova. Drugo mjesto osvojila je ekipa Male Subotice (Jasna Agejev, Vesna Halić, Marija Jančec, Ljubica Juras, Marija Matić, Ivanka Milijančić, Blaženka Palatinuš, Darinka Smrtić, Marija Šegović te Monika i Ljiljana Šipuš - voditeljica ekipe), sa 107 bodova, dok je prva ekipa Murskog Središća (Natalija Brodar, Danica Frančić, Biserka Kozar, Suzana Liklin, Marina Rajf, Sanja Trstenjak Jambrešić, Nada Trstenjak, Verica Trupković i Anica Varga - voditeljica ekipe) bila treća, sa 106 bodova. Medalje i pehare najboljim ekipama, na prigodnom domjenku u restoranu KTC u Čakovcu uručili su Vladimir Novak, Danica Korunić i Vesna Korent. Veselje, uz ples i pjesmu razdraganih rekreativki, potrajalo je duboko u noć, a za dobro raspoloženje zadužen je bio Duo Suveniri.
Tekst i foto
Valentin Šipuš

Izvor: 2998