Sport 05.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

Ribiči Klena u vrhu hrvatskog ribolova

Šestu godinu za redom na kraju natjecateljske sezone članovi SRD-a Klen iz Svete Marije vrše rezime, odnosno prezentaciju godišnjih ostvarenja te u u ribički dom pozivaju sponzore i donatore kako bi im zahvalili na nesebičnoj pomoći. Takav skup održan je u subotu 30. studenoga kada je nazočne članove, goste i uzvanike pozdravio predsjednik Klena Dragutin Peter. U uvodnom obraćanju on je naglasio da su postignuti rezultati ponovo vrhunski, pa s pravom mogu reći da spadaju u sam vrh međimurskog i hrvatskog ribolova. Poseban ponos ističu što u svojim redovima ponovo imaju državne prvake jer već četvrtu godinu za redom na tom su tronu juniorke, a drugu kadetkinje.
Juniorke su Tena Orehovec (drugo mjesto pojedinačno), Mirela Mutak, Paula Pongrac i Sara Strbad te kadetkinje Marijana Mutak (treće mjesto pojedinačno), Marta Mutak i Sara Strbad. Svoje ekipe imali su i u najelitnijem ribolovnom natjecanju - Prvoj hrvatskoj ligi. Seniorke su u tom natjecanju zauzele odlično treće mjesto, a Ivanka Škoda je u pojedinačnom plasmanu bila također treća. Nešto slabiji rezultat postigli su seniori koji su na kraju zauzeli 11. mjesto što im nije bilo dovoljno da zadrže prvoligaški status, zbog toga ispadaju u drugu ligu s nadom što skorijeg povratka. Ekipa Klena bila je najbolja u 3. HRL, a njihov član Kristijan Komorski najbolji pojedinac. Ovime je ekipa stekla pravo nastupa u drugoj ligi baš kao i ekipa koja ispada iz prve lige. Prema pravilniku u toj ligi jedno društvo ne može imati dvije ekipe, pa će se morati odlučiti tko će biti u toj ekipi.
Dobre rezultate ostvarili su na pojedinačnim prvenstvima Hrvatske gdje je u kategoriji kadeta - mladež (u-14) Erwin Škoda osvojio prvo mjesto, a Mariu u-23). Dobri rezultati su ostvareni i u međimurskim ligama, a postigli su uspjehe i na međunarodnom planu. Seniori u Prvoj međimurskoj ligi imaju najboljeg pojedinca Maria Fundaka, a na apsolutnom županijskom prvenstvu za sve kategorije Želimir Pavlic pobjednik je kod seniora, Tomislav Orehovec najbolji je kod juniora, Dražen Slaviček u kategoriji kadeta bio je drugi, a Erwin Škoda treći. Na međunarodnom natjecanju Kup Alpe Adria koje je održano u Sloveniji ekipa juniora osvojila je prvo mjesto. U ovoj godini Klen je imao pet reprezentativca Hrvatske koji su bili sudionici svjetskih prvenstava u Poljskoj, Sloveniji i Francuskoj. Kod seniora su to Darko Kolarić i Paula Pongrac, Mihael Pongrac kod mlađih seniora, a Erwin Škoda i Marijana Mutak u konkurenciji kadeta. Njih je vodio kapetan Miroslav Škoda.
Čestitke za takve rezultate na skupu su članovima Klena uputili općinska načelnica Đurđica Slamek i predsjednik Saveza SRD-a Međimurske županije Zoran Pfeifer. Posebno su ih pohvalili što puno vremena i truda posvećuju radu s mladima, a čiji su rezultati bili evidentni i u stalnom su usponu. Pfeifer je najavio veliki događaj koji će se iduće godine održati na kanalu HE Dubrave u neposrednoj blizini ribičkog doma Klena - Svjetsko ribolovno prvenstvo.
Mladen Grubić

Izvor: 3058