Sport 22.07.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:40.

RIBOLOV: Juniori/ke prvaci države

Juniorke Klena-Vigme i juniori Glavatice-Pfeifer TTI prvaci države

Protekli vikend, 17. i 18. srpnja, na ribolovnim vodama Neteča i Eliman u Detkovcu kod Virovitice održano je KUP prvenstvo Hrvatske u športskom ribolovu, disciplina lov ribe udicom na plovak za kategorije juniorki, juniora, seniorki i seniora. Domaćin je bio Županijski savez ŠRD Podravsko Virovitičke županije.
U kategoriji JUNIORKI nastupilo je 8 ekipa, a među njima i dvije ekipe iz Međimurja. Prvakinje države postale su natjecateljke Klena-Vigme iz Svete Marije (Tena Orehovec, Paula Pongrac, Mirela Mutak, Stjepan Pongrac-kapetan), dok je ekipa Mure iz Murskog Središća (Ana-Marija Mađarić, Tamara Vinko, Ana Marija Jurinić, Iva Jagec-rezerva, Boško Jagec-kapetan) osvojila 5. mjesto (Sigurni smo da bi rezultat bio daleko bolji da natjecateljka iz Mure nije imala zdravstvenih problema).
U pojedinačnom plasmanu sva tri prva mjesta osvojile su natjecateljke iz Međimurskih ekipa: 1. mjesto osvojila je Ana Marija Jurinić, dok su 2. i 3. bile Mirela Mutak i Paula Pongrac.
U kategoriji JUNIORA nastupilo je 16 ekipa, a prvacima države postali su natjecatelji Glavatice-Pfeifer TTI iz Preloga (Alan Peko, Roberto Janković, Alen Lehkec, Ajdarpašić Šeko-kapetan).
U pojedinačnom plasmanu 1. mjesto premoćno je osvojio Alan Perko, dok su kolege iz ekipe Roberto Janković i Alen Lehkec osvojili 6. i 17. mjesto.
Odličan rezultat u kategoriji SENIORKI ostvarila je ekipa Klena-Vigme iz Sv. Marije (Božena Orehovec, Elizabeta Sklepić, Ivanka Škoda, Miroslav Škoda-kapetan osvajanjem 6. mjesta u konkurenciji 13 ekipa, a Ivanka Škoda osvajanjem 3. mjesta u pojedinačnoj konkurenciji.
Prvacima države u kategoriji SENIORKI postala je ekipa TRAKOŠĆANA iz Bednje (Marija Remenarić, Natalija Hubak i Sanja Oreški). Pojedinačna prvakinja postala je Ljiljana Minanov iz Siska, 2. mjesto osvojila je Sanja Oreški iz Peklenice, dok je izvanredno 3. mjesto osvojila Ivanka Škoda iz Sv. Marije.
U kategoriji SENIORA prvak države postala je ekipa RAK iz Rakitja (Martin Vrčković, Mladen Kečkeš, Željko Raženj). Pojedinačno 1. mjesto osvojio je Željko Raženj iz Rakitja, 2. mjesto osvojio je Dejan Vondrak iz Siska, a 3. mjesto osvojio je Mladen Breški iz Savskog Marofa.
Na žalost u konkurenciji seniora nismo imali ekipe iz Međimurja, jer u kvalifikacijama 3. zone nisu ostvarile plasman na državno prvenstvo.
U organizaciji ovog natjecanja sudjelovali su i Antun Kedmenec iz Sv. Marije kao vrhovni sudac, te Darko Oreški iz Peklenice kao sudac kategorije seniorki.

Izvor: 2882